Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Reventon: Je tohle nejhorší napodobenina všech dob?

Michal Fokt
Diskuze (5)
Pokud nemáte peníze na supersport, jednoduše si ho nekoupíte. Ale co když ho i přesto moc chcete? Postavíte si repliku. V horším případě napodobeninu...

Supersporty a stará sportovní auta jsou vzácné kousky. Těžko se shání a stojí nehorázné peníze. I proto se spousta firem zabývá výrobou jejich replik, ať už na klíč nebo formou různých stavebnic. Nejde o nic méněcenného, někdy dokonce spíš naopak - "obšlehnutá" karoserie a historicky pojatý interiér v sobě nese moderní, současnou techniku a řidič si tak může užívat styl a do značné míry i charakter dotyčného auta, aniž by se musel trápit s občas poněkud vzdorovitější technikou nebo strašidelnou ergonomií.

Druhá, poněkud horší situace nastává, když jsou i repliky příliš drahé, pak přijde na řadu manuální zručnost, fantazie, díly z vrakoviště a výsledek... tomu tak nějak odpovídá. Na síti najdete takových kreací celou řadu, nejnověji teď koluje světem výtvor jistého Dritona Selmaniho z Kosova, jenž jako milovník sportovních aut tak toužil po lamborghini, tak si postavil vlastní.

Jako základ posloužilo kupé Mitsubishi Eclipse, které dostalo swap na třílitrový šestiválec z Mitsubishi Galant a samozřejmě bodykit, evokující Lamborghini Reventón. Pod ním se nachází řada dílů z různých vozů, posbíraných na vrakovištích a vše bylo ručně vyrobeno a smontováno. Nic proti Dritonově zručnosti, kdo z nás by to takhle precizně zvládl, zpracování se zdá být velmi dobré.

Ale marná snaha, stejně to dopadlo tak, jak asi čekáte - jako parodie. Chybí pro auto typická šířka a napodobenina je místo toho úzká, opticky vysoká (zejména zezadu) a celkově poněkud... disproporční. Možná, že kdyby stejnou péči věnoval zkrášlení vcelku pohledného eclipsu, udělal by lépe...

Michal Fokt
Diskuze (5)
1. 11. 2016 19:25
Re: Kosovo?
Ale znáš - Kosovo je Srbsko ;-)
1. 11. 2016 16:56
Kosovo?
Neznám. :no:
Avatar - Barry Lyndon
1. 11. 2016 15:15
když to vyfotí 4:3 a pak roztahne na 16:9...
... bude to skoro OK :-)
Avatar - Stejsn
1. 11. 2016 14:16
Klobouk dolů
udělat z tohohle článek na pět odstavců chce velkou snahu... :-!
Avatar - KANKUNEN
1. 11. 2016 12:58
Hodnota článku je max 2% ze 100
Je to jako by Polreich ve vaření ukazoval, kde najít tu nejhorší polívku ze sáčku. Taky by to nikoho nezajímalo.