Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini ukazuje, jak skvěle funguje Urus Performante v Rally Mode

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Dvě minuty dlouhé video je předvedením skvělého módu u modelu Urus Performante v terénu.

Extrémnější verze modelu Urus s přívlastkem Performante se představila v srpnu minulého roku. Jen několik dní před oficiálním představením se Urus Performante vyznamenal na slavném Pikes Peak. V oblíbeném závodu do vrchu, kde se jak věhlasné automobilky, tak soukromníci pokouší o co nejrychlejší zdolání hory uprostřed státu Colorado a tím pádem o stanovení nových rekordů v jednotlivých kategoriích. 

V jubilejním 100. ročníku Pikes Peak International Hill Climb stanovil Lamborghini Urus Performante nový rekord mezi osobními vozy v kategorii SUV. Hora byla italským mastodontem zdolána za 10 minut a 32 sekund. 

K novému rekordu dozajisté pomohly zlepšené jízdní vlastnosti a výkon. Urus Performante si proti standardnímu Urusu polepšil na ďábelských 666 koní (490 kW) s 850 Nm točivého momentu a dostal také zcela nový mód Rally, který automobilky nyní prezentuje krátkým videem na svém YouTube kanále. 

“Dává ti to pocit, že jsi soutěžní jezdec,” prohlásil automobilový novinář Paul Wallace, který se okamžitě nechal novým jízdním módem unést. “Ta přilnavost při smyku a schopnost vozu rozložit svojí váhu napříč zatáčkami mi dodává obrovskou dávku jistoty,” dodal Wallace, vedle kterého seděl na místě spolujezdce Mario Fasanotto, vývojář v oblasti výkonu. 

Video se připravuje ...

O 47 kilogramů lehčí Urus Performante v Rally módu je zábavným náčiním, které byste nečekali, že od vozu kategorie SUV dostanete. Můžeme počítat s tím, že obdobné jízdní režimy budeme vídat také u konkurenčních modelů. Mimo jiné, mód Rally se připojil k již ozkoušeným ostatním módům Strada pro každodenní komfortní jízdu, Sport pro ostřejší zážitek a Corsa pro řádění na okruhu.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme