Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Urus s přeplňovaným osmiválcem nabídne 650 koní

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Lamborghini si s premiérou sériové podoby modelu Urus dává trochu na čas, ale plánované uvedení na trh hodlá dodržet a než svou novinku skutečně odhalí, nabízí informace o jejích výkonech a ceně.

Na autosalonu v Pekingu v dubnu roku 2012 měl premiéru koncept Lamborghini Urus a již tehdy se hovořilo o možnosti výroby, ale teprve na jaře roku 2015 došlo k oficiálnímu rozhodnutí o vývoji a výrobě sériového provedení. Ve stejnou dobu automobilka potvrdila, že uvedení na trh je naplánováno na rok 2018.

Lamborghini hodlá své plány dodržet, i když očekávaná premiéra sériového modelu Urus na letošním dubnovém autosalonu v Šanghaji se neodehrála a představení novinky veřejnosti se má uskutečnit až ve druhé polovině letošního roku.

Šéf automobilky Stefano Domenicali v rozhovoru pro Automotive News uvedl, že již dříve zmiňovaný dvakrát přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu čtyř litrů nabídne pod kapotou modelu Urus výkon 478 kW (650 k).

Vedle informací o výkonu pak Stefano Domenicali potvrdil, že zhruba rok po uvedení konvenčního provedení bude na trh uvedena i plug-in hybridní verze, která využívat stejný přeplňovaný osmiválec.

Prodej Lamborghini Urus na evropském trhu se má rozběhnout ve druhém čtvrtletí roku 2018 a na severoamerickém trhu má být prodej zahájen ve třetím čtvrtletí stejného roku. Cena tohoto modelu se má pohybovat okolo 200.000 eur (5.350.000 Kč).

Lamborghini v současnosti plánuje, že v příštím roce opustí brány výrobního podniku kolem jednoho tisíce SUV Urus a od roku 2019 očekává výrobu kolem 3500 těchto vozů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)