Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lancia Ypsilon Diamond: Městský diamant

Jakub Sochor
Diskuze (7)
Design módního italského vozu vykrystalizoval k ještě exkluzivnějším výšinám.

Vytyčený cíl je jasný - být ještě stylovějším městským společníkem do města, než je standardní model Ypsilon.

Hlavním poznávacím znakem verze Diamond je dvoubarevné provedení karoserie. Nejde však o styl, který známe z dosud nabízených variací Bi-colore. Místo toho byl použit specifický lak eco-chrome, který dosahuje čistšího a kvalitnějšího chromového efektu, než klasické pochromování. Aby však nedošlo ke splynutí horní části karoserie s jednotlivými prvky, byla pro detaily použita barva white gold. Ta zdobí kryty vnějších zpětných zrcátek, lišty masky chladiče, rámečky světlometů, vnější kliky dveří, spoiler, koncovku výfuku či litá kola.

Kabina odráží dvoubarevné ladění vnějších tvarů. I do ní zavítala barva eco-chrome, která našla uplatnění na zušlechtění detailů volantu, rámečků výdechů ventilace, klik dveří či řadicí páky. Ta navíc disponuje křišťálovým efektem, evokujícím pravý diamant. To způsobuje hlavice řadicí páky, využívající metakrylát.

Přístrojová deska jako taková skýtá kontrastní barvy. Ty se promítají i na sedadlech (kombinace bronzovo-černé Galuchat a světlé Nabuk), která jsou navržena s cílem sekundovat módnímu stylu vozidla. Strop je čalouněn jemnou alcantarou.

Sytě černý odstín kůže byl pak použit na volantu, krytu přístrojů a ruční brzdě. V interiéru byl kladen důraz na harmonický soulad materiálů, barev a provedení povrchu jednotlivých ploch. Dekorativní tečkou je logo Ypsilon na opěrkách hlavy.

Nutno dodat, že barevné kreace jsou pro značku Lancia nedílnou součásti filozofie designu. Dvoubarevného provedení se dočkala většina novodobých modelů značky, včetně sedanu Thesis.

Jakub Sochor
Diskuze (7)
20. 9. 2011 12:42
Re: Autore?
Jo - dokonale ulitlej propadak.
16. 9. 2011 20:55
Re: Autore?
Hezký večer,

Dle čeho soudíte, že si myslím, že Lancia vystavovala ve Frankfurtu Thesis?
16. 9. 2011 13:47
Re: Autore?
Já to pochopil tak, že představují jen ypsilonku, ale že chtěli v článku říc, že to dávali dříve i na thesis. Auto po skončení výroby snad na veletrh nevezli, to bych teda čubrněl. :-)
16. 9. 2011 13:46
Re: Autore?
Ale o tom žádná, já jen pochybuji, že by Lancia vystavovala ve Frankfurtu Thesis, tak jak si očividně autor článku myslí...

Ze zdejších článků mám pocit, že tam nikdo ani nebyl a články píšou z toho co se jim podaří přeložit z autobildu. (a k tomu ještě špatně)
16. 9. 2011 13:30
Re: Autore?
Nikdy jsi to neviděl? Podle mě to byla dokonalost. [odkaz]