Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover Classic oživí první sérii legendártního off-roadu

Jan Mička
Diskuze (0)
Land Rover Defender je už sice definitivně minulostí, pětadvacet šťastlivců ale dostane šanci vrátit se na úplný začátek života legendy.

Ukončení výroby každého kultovního modelu je vždycky velká rána na solar skutečných motoristických nadšenců. Nedávno něco takového přišlo, a sice když sjel z výrobní linky v britském Solihullu poslední Land Rover Defender. Během šestaosmdesáti let výroby (jméno Defender dostal až později) se po vzhledové stránce téměř nezměnil, stejné ale zůstaly jízdní vlastnosti – na silnici hrozné, mimo ni ale takřka dokonalé.

Kdo si stihnul koupit jeden z posledních vyrobených Defenderů v edici Heritage, určitě na tom jednou vydělá, nyní ale svitlo světýlko naděje také pro zájemce o návrat k samotným kořenům vozu. Land Rover Classic totiž přivezl na výstavu Techno-Classica zrestaurovaný exemplář Series 1, přičemž plánuje vyrobit ještě čtyřiadvacet takových. Každý z nich bude na prodej a budoucí majitelé budou moci do celého procesu zasahovat.

Každý z pětadvaceti kousků má v co největší míře odpovídat první sérii z roku 1948, přičemž samotná rekonstrukce bude probíhat podle původních továrních specifikací. Zákazník si vybere vůz, který chce zrestaurovat, jednu z pěti nabízených barev (Light Green, Bronze Gren, RAF, Dove Grey a Poppy Red), a celý proces restaurování může sledovat přímo v původním výrobním zařízení v Solihulu. Jde o ruční práci a použity budou výhradně originální náhradní díly, tomu ovšem zcela jistě bude odpovídat také cena.

Jan Mička
Diskuze (0)