Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover Discovery 4 Armoured: Obrněnec opět ve hře

Diskuze (0)
Land Rover představil další generaci obrněného Discovery. Tentokrát je pod kapotou 5,0 V8.

Po roce a půl od premiéry Land Roveru Discovery 4 se představuje obrněná verze velkého SUV. Navazuje na předchozí Discovery 3 Armoured, přidává však silnější motor, luxusnější interiér a vyšší úroveň pasivní bezpečnosti.

Motor 5,0 V8 dosahuje nejvyššího výkonu 276 kW a maxima točivého momentu 510 Nm. Přes šestistupňovou automatickou převodovku pohání 3550 kg těžkého obrněnce, který má díky vysokému výkonu pohonné jednotky užitečnou hmotnost 500 kg.

Vyšší hmotnost auta Land Rover kompenzuje upraveným zavěšením kol a 378mm kotouči na obou nápravách (vpředu šestipístkové a vzadu čtyřpístkové třmeny). Vzhledem k hmotnosti výrobce nedoporučuje jízdu v hlubokém písku, jinak by měly být terénní schopnosti srovnatelné s běžným Discovery.

Vzhledově se obrněné Discovery 4 téměř neodlišuje, přesto vyhoví evropským normám BS EN1522 level FB6 a BS EN 1063 level BR6. To znamená odolnost proti ekvivalentu 15 kg TNT, resp. dvěma ručním granátům DM 51, a ochranu dle standardu B6. Pneumatiky jsou Goodyear Wrangler HP All Weather s technologií runflat.

Na přání Land Rover dodá i náhradní kolo runflat, majáky a sirénu, diodová světla v masce chladiče, zatmavená okna, stahovací okno řidiče, intercom a další výbavu.

Diskuze (0)