Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Legendy na Moje.Auto.cz: Škoda Fabia RS 1,9 TDI (96 kW)

David Bureš
Diskuze (185)
Dieselový hot-hatch patří mezi automobily s největším počtem uživatelských recenzí na Moje.auto.cz, uživatelé jich zde uveřejnili devatenáct.

První generace Škody Fabia RS se prodávala mezi lety 2003-2007. Vzniklo celkem 21.551 vozů. V motorovém prostoru tohoto rychlého hatchbacku je netradičně umístěn turbodiesel. Dieselový čtyřválec o objemu 1,9 l poskytuje výkon 96 kW, vrchol točivého momentu je 310 Nm.

Britský motoristický pořad Top Gear v jednom ze svých testů zjistil, že je první generace Fabie RS rychlejší než konkurenční Mini Cooper. Co si však o Škodě Fabia RS myslí její majitelé? Na Moje.auto.cz je zveřejněno 19 uživatelských recenzní tohoto pětidveřového hatchbacku.

Nejlépe hodnocená a nejčastěji komentovaná recenze pochází od uživatele Feri-RSKa, jehož Fabia RS byla vyrobena v roce 2003. Majitel vůz doporučuje každému, kdo hledá svižné, malé a úsporné auto, na druhou stranu mu však nesmí vadit, že Fabií potká denně na silnici mraky.

Ze stejného roku pochází i černý exemplář uživatele jménem johanik. Jeho vůz je doplněn novou maskou od Milotecu, přečipovaným motorem na výkon 121 kW a dalšími úpravami. Majitel vůz používá každý den a je s ním spokojen, stěžuje si však na slabé xenonové světlomety.

Žlutou Fabii RS vlastní LumekFRS. Ten na svém automobilu vychvaluje motor, podvozek a šestistupňovou převodovku. Problémem však byla poddimenzovaná pouzdra ramen přední nápravy, což bylo vyřešeno použitím pouzder z koncernového Seatu Ibiza Cupra. Slabou stránkou jsou také lehce se špinící sedadla.

Často komentovaná je rovněž recenze od uživatele Kuriera, který má jednu ze tří modrých Fabií RS dovezených na Slovensko. Vlastník na svém autě oceňuje jeho nízkou spotřebu, laciný servis nebo silný a výkonný motor. Mezi negativa řadí vedle špinících se bílých sedadel i vlastnost ryze netradiční, a to slabou anténu.

Další uživatelské recenze Škody Fabie RS najdete na Moje.auto.cz. V případě jakéhokoliv dotazu se nebojte zapojit do diskuze.

Sekce Moje.auto.cz umožňuje diskutovat o spolehlivosti nebo provozních nákladech. I Vaše recenze může být pro někoho cenným pomocníkem při výběru vlastního auta, nebo naopak Vám může v diskusi pod recenzí někdo pomoci svojí radou.

Jak založit recenzi na Moje.auto.cz?

Vložit recenzi do Moje.auto.cz může každý registrovaný uživatel Auto.cz. Založení (i pozdější editace) recenze pomocí příslušného formuláře je rychlé a intuitivní, pomocnou ruku poskytne také nápověda v pravém sloupci.

Co by měla recenze obsahovat? Nemusíte se zabývat popisem technických dat nebo výbavy, to je možné na internetu snadno najít. Cenných zkušeností z praxe naopak není nikdy dost a mnohdy se nacházejí jen na fórech specializovaných na danou značku nebo typ vozu.

Podstatné jsou především Vaše zkušenosti s automobilem. Běžný provoz odhalí řadu předností i nedostatků, které může znát jenom majitel daného typu auta. Proto Vaše poznatky, o které se s ostatními podělíte, mohou někomu pomoci při nákupu auta. Nezapomeňte také připojit fotografie vlastního vozu, které doplní informace uvedené v textu.

David Bureš
Diskuze (185)
24. 5. 2011 00:35
Re: Super auto!!!
naopak je nekvalitní proto se krade na díly >:D
Avatar - ryman
23. 5. 2011 22:19
Re: Choroba(?)
přesně.. jestli je nějaká novodobá legenda, tak je to určitě octa I a ne čoudící RSo.. :yes:
Avatar - Ada je zase tady
23. 5. 2011 08:46
Shrnutí
Fabia 1,9 TDI RS byla autem pro radost, ne pro závodění. A jako takovou bychom ji měli brát. A Škodu za tenhle počin pochválit :yes:
23. 5. 2011 08:44
Re: Choroba(?)
A máš záujem vôbec o niečo ?
23. 5. 2011 00:26
Re: Možno...
Člověk s nízkým IQ asi nebude na obor s podmínkou vysokého IQ stačit. Doby udělování postů svým soudruhům jsou pryč a vola si nikdo na důležité místo neposadí. Opět, zkus nebrat v potaz extrémy.

Ničím nemachruju, to opravdu nemám zapotřebí. ;-)