Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lego Technics představuje BMW M 1000 RR s funkční převodovkou

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Pod stromečkem ji bohužel nečekejte, na českém trhu bude nová Lego Technics motorka dostupná až začátkem příštího roku.

Společnosti Lego a BMW se dnes pochlubily společným projektem, kterým se stal Lego Technics motocykl BMW M 1000 R v měřítku 1:5. Rozhodně tak nejde o žádného drobka, model totiž měří 45 centimetrů na délku, 27 cm na výšku a 17 cm na šířku.

Na stavbu modelu, který je doporučen pro stavitele s věkem 18+, přitom bude vhodné vyhradit si dostatek času. Stavebnice má totiž 1.920 součástek a je velmi propracovaná. Pod kapotou se ukrývá dokonce i funkční tří-rychlostní převodovka s klasickým motocyklovým řazením a nechybí ani propracované odpružení předního i zadního kola.

K zajímavým detailům patří i zlatý řetěz, tři obrazovky přístrojového štítu, nálepky kopírující styl reálného stroje nebo dokonce dvojice podstavců. Jeden kopíruje klasický motocyklový podstavec, druhý pak slouží především ke stavbě a vystavení modelu ve vitrínce.

Připomeňme, že základem pro novou stavebnici Lego Technics se stal první motocykl BMW, který nesl logo divize M. Pod kapotou superbiku se přitom ukrýval motor s výkonem 153 kW (208 k), který dokázal rozpoutat peklo na silnici i na okruhu.

Podobného přívalu adrenalinu se od Lego stavebnice nejspíš nedočkáte, rozhodně ale nabídne dostatek zábavy při skládání. Je jen škoda, že stavebnici nejspíš nenajdete pod stromečkem. Na českém trhu se totiž začne prodávat od 1. ledna za cenu 5.299 Kč.

Ondřej Mára
Diskuze (1)

Doporučujeme

Avatar - 3_diamanty
19. 12. 2021 19:31
Uz tento rok s funkcnou prevodovkou
... prislo lego motorka ducati panigale V4 R ako prva v dejinach lego technic motoriek ( a este stale nie je vypredana a vidim ju v hrackarstvach ) .. pozeram ze na dalsi rok pride s funkcnou prevodovkou zase dvojkolesovy kusok od bmw ....tak teraz nemam na vyber..... bodne sa mi do zbierky ... taketo lego kusky budu uz o 10 rokov celkom vzacne... lego technic je skratka dokonale.... a s nim mozu byt "vianoce" kludne aj v lete.. kedykolvek ... lego forever :yes: