Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Letní seriál cestování za vodou! Aquaparky: Teplá voda a zábava

Svět motorů
Diskuze (0)

Aquaparky nejen ve vnitrozemí konkurují moři: sladká voda, jistota teplé vody, sauny a další služby, zejména gastronomický servis, to vše najdete pod zdaleka viditelnými, a nejen pro děti přitažlivými tobogany.

Tipy na české aquaparky začínáme další letní seriál, věnovaný „koupání“. Další díly patří „retro“ plovárnám, přírodním koupalištím a také zatopeným lomům. Aquaparky jsou naopak moderní, módní a neustále ve vývoji. Zejména ty největší a nejznámější stále nabízejí nějaké novinky a snaží se vzájemně odlišit. Platí to zejména pro Aquapalace Praha, Aqualand Moravia a liberecký Babylon. Ceny vstupenek zejména u těch největších už připomínají částky za skipasy. Existují ale různé rodinné slevy či varianty a dobrou zprávou pro motoristy je, že pokud není parkování zcela zdarma, často bývá odečteno z ceny vstupenky.

Moravská výzva

Zdálo by se, že Mušovská jezera mají vody dost, ovšem i na jižní Moravě teplou vodu nabídnou jen v letních měsících a „bez záruky“. Vodní země, jak se dá přeložit název Aqualand, se designově inspiroval římskými lázněmi a mluví se o něm jako o nejmodernějším aquaparku v ČR. Mají zde nejvíce zastřešených bazénů v ČR (10). I zde najdete dvacítku tobogánů, z nichž nejvíce lákají Kamikadze (výška 29 m), Boomerango a High Five (260 m), vodní horská dráha v tobogánovém světě, která dostala v roce 2020 cenu jako 2. nejlepší tobogán v Evropě. Podobnou najdete až ve Španělsku. Magnetem je také dětský vodní hrad se čtyřmi tobogány pro nejmenší návštěvníky. Jsou tu sauny, kryokomora, vířivky, relaxovat můžete ve Fóru Romanum, Pálavě wellness, najdete tu i kapacitní restaurace. Novinkou je zcela nový systém fotopointů. Aqualand Moravia má výhodu v termálním prameni s teplotou až 46 stupňů, kterým bazény zásobuje. Parkování v Pasohlávkách zdarma.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Svět motorů
Diskuze (0)

Doporučujeme