Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus GS F: Japonská M5 na prvních snímcích

David Bureš
Diskuze (26)
Po BMW M4 se dočká nového japonského konkurenta i větší M5. Lexus totiž pracuje na supervýkonném velkém sedanu.

Lexus hodlá pořádně zatopit německé konkurenci také v oblasti sportovních modelů. Po letošní novince v podobě kupé RC F japonská automobilka pracuje na dalším modelu s písmenkem F v názvu. Tím by měl být Lexus GS F.

Japonský výrobce zatím nepřiznal, na premiéru jakého automobilu láká. Z dvojice zveřejněných fotografií nicméně zahraniční servery odhadují, že by se mělo jednat o ostrou variantu modelu GS. Prototypy tohoto auta byly navíc na podzim zachyceny při testování na Nordschleife, což naznačuje blížící se premiéru.

Duo fotek ukazuje příď novinky. Viditelné jsou ostře řezané hlavní světlomety doplněné o žiletkově úzká denní světla. Patrná je i výrazná maska chladiče ve tvaru jakýchsi ostře tvarovaných přesýpacích hodin. Všimnout si můžeme i mohutného brzdového třmenu nebo speciálního kola.

Technické detaily GS F si zatím Lexus nechává pod pokličkou. Spekuluje se však o použití pětilitrového vidlicového osmiválce, tedy stejného motoru, jaký pracuje v RC F. V případě velkého sedanu by však mohl být naladěn až k hranici 500 koní (368 kW). V RC F tato jednotka dosahuje 351 kW a 530 N.m. O přenos mohutné síly na kola se postarají osmistupňový automat a samosvorný diferenciál Torsen.

Nový automobil doplňující letos představené kupé RC F bude oficiálně odhalen na nadcházejícím detroitském autosalonu, a to 13. ledna 2015. Na stánku japonské značky se podle dřívějších zpráv objeví dvě novinky, GS F by mohla doplnit sériová verze konceptu LF-C2, alias RC kabrio.

David Bureš
Diskuze (26)
19. 12. 2014 00:31
Lexus má fetiš....
Lexus má evidentně zálibu v archaických formách měření času :-) Na masce přesýpací hodiny, v interéru digitálky.... >:D
Avatar - JDM
18. 12. 2014 23:12
Re: cokoliv je něčí něčeho, není nic ničeho
nikde jsem se nedočetl že by lexus prohlásil že chce japonské BMW M5 , ale budiž , japonci jsou uplně jiní než my tady , oni umí uznat cizí úspěch . V jednom propagačním video od Subaru kdy představovali schopnosti Imprezy WRX STI 06 tuším (můžu video dohledat) se klucí od subaru netajili tím že chtěli postavit auto s dokonalými jízdními vlastnosti jako BMW M3 .
18. 12. 2014 18:52
Re: cokoliv je něčí něčeho, není nic ničeho
Tak si kup ten bmw s atmosferickym patlitrom a nespamuj:D
Avatar - N6600
18. 12. 2014 14:55
Re: cokoliv je něčí něčeho, není nic ničeho
Suhlasim do bodky. Hlavne s druhym odstavcom :-)
18. 12. 2014 13:44
Re: cokoliv je něčí něčeho, není nic ničeho
To je jen novinářská zkratka. A hloupá zkratka - protože pak se při recenzích rozčilují, že to jako BMW nejede a jako Mercedes nevypadá.
Já jeden Lexus IS mám a i když novináři tvrdili, že je to japonské BMW 3, tak já si ho koupil právě proto, že to jako BMW nevypadá, jako BMW to nezní a jako BMW to nejezdí.