Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus je v Americe na špici prodejů prémiových značek

Michal Fokt
Diskuze (58)
Zdá se, že lítý boj Mercedesu, BMW a ambiciózního Audi o "vítězství" Japonci vůbec neřeší. Může to být paradoxně recept na úspěch?

Neustále se dočítáme, jak německé prémiové trio mezi sebou nelítostně bojuje o to, kdo prodá nejvíce aut a to doslova všemi způsoby, vstupem do prémii kdysi zapovězených segmentů nevyjímaje. Dá se to pochopit - vydělá se víc peněz, podchytí se více zákazníků, z nichž by se mohla stát klientela loajální. Na druhou stranu se však spousta lidí ptá, jestli se tak značkám nepokazí desítky let budovaná image.

To Lexus takovéhle potřeby zjevně nemá, ba co víc, zdá se, že by se to mohlo začít v některých částech světa vyplácet (už teď). V srpnu se totiž luxusní značka Toyoty stala (letos už podruhé) králem třídy v USA, když prodala meziročně o 2,1 % aut více - celkem 33.487 kusů, zatímco Mercedes jen 28.373 vozů a dosud ve Státech vedoucí BMW 27.775 aut. Nejedná se přitom o nějakou náhodu či shodu okolností, zatímco BMW má zatím letos na americkém futru 223.348 zářezů, Lexus je s 222.151 kusy na dosah ostří katany. Třetí příčku si pak jistí Mercedes s 220.870 automobily.

Zajímavé přitom je, že jde do značné míry o souboj tradičních modelů. Nejlépe se totiž v USA prodávají u BMW i Mercedesu sedany střední třídy třídy C a řady 3, zatímco u Japonců vede neméně tradiční SUV RX, což je, co se spodního okraje nabídky týče, vůz výrazně dražší, než mnichovská trojka a o něco dražší, než stuttgartský sedan.

Michal Fokt
Diskuze (58)
Avatar - Barrichello
9. 9. 2015 14:11
Re: Jezdím
Většina uprchlíků jsou mladí, dobře vzdělaní a vysoce motivovaní. Přesně to hledáme,“ cituje list Washington Post předsedu představenstva společnosti Daimler a šéfa divize Mercedes-Benz Cars Dietera Zetscheho.

Odborový svaz migrantů ISIS se o to postará. Do 5 let německý automobilový průmysl končí >:D >:D
9. 9. 2015 13:55
Re: Jezdím
čo myslíš pod tým "hrube obecným"? ak narážaš na odťahy bmw a audi, tak to bolo len moje zosumarizovanie, ako píšeš mojich vlastných skúseností pre zaujímavosť, nie nejaké paušalizovanie, že všetky bmw či audi sú zrelé na odťahovku;-)
Pri chvále spoľahlivosti lexusu to boli samozrejme opäť moje skúsenosti avšak podopreté aj ofiko štatistikami práve z usa, kde je lexus tradične na špičke, čo sa o d3 (s výnimkou MB) nedá povedať. Netreba za tým hľadať nič viac.
Avatar - Barrichello
9. 9. 2015 13:52
Re: Jezdím
Copak bankovko?

Pamatuješ na "Es kommt der tag?" Tak už brzy přijde, těš se >:D >:D
Avatar - Barrichello
9. 9. 2015 13:50
Re: Pan redaktor
Argumenty došly vid, tak nezbývá než začít plácat kolem sebe a honit vodu >:D >:D
Avatar - Dinar
9. 9. 2015 13:48
Re: Jezdím
Ano, že jsi fanatik nutně znamená, že jsi blb, ale proč rozebírat každou z tvých vlastností zvlášť, blb je všezahrnující. ;-)