Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus LF-LC: Stylový koncept oficiálně

Aleš Jungmann
Diskuze (0)
Hvězda Detroitu? V první výstavní den je to asi předčasné říkat, každopádně na elektrizující LF-LC se jistě jen tak nezapomene.

Snímky velmi zajímavého kupé sice unikly ještě před oficiální detroitskou premiérou, jak je ale vidět, vozu to rozhodně neubralo nic na jeho kouzlu.

Pracovníci designového studia Calty z kalifornského Newport Beach ušili čtyřmístnému (2+2) kupé opravdu smyslný, výrazně tvarovaný kabátek. Kdo měl automobilku Lexus za tak trochu šedou myšku bude možná muset poupravit názor – koncept totiž ukazuje směr, jakým se design automobilky v příštích letech vydá.

Lexus sice uvádí, že LF-LC je pouze designérskou studií, avšak media již jednu chrlí spekulace o budoucí sériové výrobě.

Nejčastější je šeptanda o tom, že se budoucí sériový model stane vlajkovou lodí značky a nastoupí na místo supersportu LFA. Nebude však vyráběn v omezené sérii a jeho širšímu rozšíření nemá bránit ani extrémní cena.

Technika sériového LF-LC má údajně vycházet z modelu LS 600h. Nahrává tomu například i modré (hybridní) logo automobilky. Novinka by mohla být určitou náhradou za již nevyráběný kupé-kabriolet SC a konkurovat mnichovské řadě 6 i mercedesům SL a CL.

Zůstaňme však ještě u reality: u konceptu. Ten se může pochlubit koly z lehkých slitin o velikosti 21 palců (světlá výška konceptu je zhruba 5 cm) či předními i zadními LED svítilnami. Ve futuristickém interiéru, plném kvalitní dýhy, kůže a hliníku, najdeme dvojici barevných (přirozeně…) displejů s úhlopříčkou 12,3“, které posádku informují o činnosti systémů či se zde zobrazují data z navigace. Doplňuje je třetí, níže umístěný dotykový displej, s jehož pomocí je možno nastavovat klimatizaci či rádio. Dotykem a nikoliv klasickým ovladačem se ovládají například okna či zpětná zrcátka.

Aleš Jungmann
Diskuze (0)