Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus LS TMG Sports 650: První japonské AMG

Michal Fokt
Diskuze (35)
Tohle je "tuningová" prvotina Toyoty Motorsport GmbH, která se má stát už brzy obdobou divizí AMG a M. A jedná se o zostření rovnou toho nejprestižnějšího, co mají Japonci v portfoliu!

O tom, že se z bývalého týmu formule 1 a následně evropského závodního oddělení Toyoty má stát samostatná značka, zabývající se exkluzivním továrním tuningem, už se mluví delší dobu a vědělo se také, že prvním autem, na které zaměří svou pozornost, bude Lexus LS. To se nyní potvrdilo - máme ho tu v celé jeho síle.

Jedná se ještě (lišácky) o koncept, přičemž TMG zatím neprozradilo, jaké má s LS Sports 650 plány, ale vzhledem k tomu, že vůz přichází po zmíněných oznámeních a byl pilně testován na Nordschleife, je naprosto jasné, že je připraven do malosériové výroby.

Pokud jde o design, atraktivní bodykit s rozšířenými blatníky vychází ještě z verze před faceliftem, nicméně tvar předního nárazníku a masky chladiče má velmi blízko k motivu přesýpacích hodin, který si Lexus vzal za svůj. Spodní bodykit je na takové auto možná až příliš závodnický a k autu se příliš nehodí, takže bych se nedivil, kdyby se do produkční verze nedostal (i když na Nürburgringu prototypy jezdily i s ním), zbytek sedanu ale vypadá jako hotová věc.

A to včetně pořádných výdechů v kapotě, které si žádá dvěma turby přeplňovaný vidlicový osmiválec o objemu 5,0 l, schopný točit až 9000 otáček, jenž je vyladěný na výkon 650 koní a točivý moment 710 Nm. Zkombinovaný je s osmistupňovým automatem, zatím se ale neví, zda jsou poháněna zadní nebo všechna čtyři kola. Ta dodalo BBS a obuta jsou do sportovních michelinek.

Michal Fokt
Diskuze (35)
Avatar - radohanno
29. 3. 2013 00:57
Re: Prečo sa Lexus zle predáva
:no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
29. 11. 2012 12:02
Re: Promiňte
Tak to je otázka. Jedna věc je, že auto vypadá, no, jak vypadá. Do jednoduché účelnosti M5/RS6 má daleko a i nad odvázanějšími AMG je pořád trochu klaunské. Ale sportovně jízdně bych nebyl překvapen, kdyby to byla špička. Lexus už u LFA ukázal, že umí postavit a naladit řidičské auto.
29. 11. 2012 09:05
Promiňte
Promiňte, ale toto je naprostá opičárna. Japonci by se raději měli věnovat sportovně střiženým autům a ne dělat takové to paskvily. Do sportovních limuzín od Mercedesu AMG a BMW M mají co dohánět.
29. 11. 2012 07:48
Re: Prečo sa Lexus zle predáva
ještě čekáš? :-!
Avatar - HitmanPB
28. 11. 2012 23:53
Prečo sa Lexus zle predáva
1. V sérii:

Design - nnooo, technika OK.
Kustomizácia automobilu na úrovni škody 105/120 (tým nechcem uraziť škodu - vtedy bola jednoducho taká doba).

2 Táto edícia:

Ak by takéto niečo vypustilo AMG alebo M, tak by asi boli do hodiny prepustení.
Estetika zasa raz dostala poriadne cez hubu.
Viac spoilerov - šikmé výfuky - karbón aj tam, kde nemusí byť - viac Lexus... Ešte, že ukočírovali predok v norme oproti LF.
Bravo, len tak ďalej... Máte stroj, ktorý bude kupovať iba Yakuza... Europa je čo sa týka dizajnu niekde inde.

Čakám oduševnelé odpovede, prečo to nekupujú rusi, bordelmamy a politci - viď článok "Český trh v říjnu 2012: Nejprodávanější luxusní automobily" link [odkaz]

Lexus čaká ešte dlhá cesta - možno dlhšia, ako KIA...