Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus RC F: Novou oranžovou barvu pojmenují fanoušci na facebooku

Aleš Dragoun
Diskuze (14)
Lexus není jen luxusní divizí Toyoty, ale také sportovní. LFA se sice už nevyrábí, ale máme tu RC. Ve verzi F jde o skutečný sporťák, který si zaslouží pořádně jedovatou barvu.

Lexus RC F měl výstavní premiéru v lednu na detroitské NAIAS. Pod kapotou má zážehový pětilitrový vidlicový osmiválec s 335 kW a o přenos 518 N.m na zadní kola se stará osmistupňová převodovka Sports Direct Shift. Nabroušené kupátko na devatenáctipalcových kovaných kolech umí z klidu na 96 km/h sprintovat za méně než 4,6 s a jeho akcelerace se zastaví až při dosažení mety 270 km/h.

Supersport jako LFA to tedy není, ale i tak poskytne zábavy za volantem určitě dost. Design má už v případě normálních RC „lexusně“ agresivní, efko ale navíc dostalo spoilery a díry pro lepší chlazení. Nezapomínejme ani na přitvrzený podvozek a systém Torque Vectoring Differential, který jej krotí hlavně v zatáčkách. Elektronika je ovšem nastavitelná ve třech režimech. Nesmíme zapomínat na aktivní zadní křídlo, které se při 80 km/h vysune a poskytuje při vyšších rychlostech lepší přítlak. Pokud pilot šlápne na brzdový pedál, při dosažení čtyřicítky se zase zasune zpět na své původní místo. Taková střela by si určitě zasloužila nějaký výrazný lak, nemyslíte?

Oranžová barva byla módní obzvláště před nějakými čtyřiceti lety. Nyní se začíná pomalu, ale jistě vracet. Je to dobře, obzvláště sportovním autům sluší a excentričtí majitelé jsou tak ještě lépe vidět. Lexus RC F se na prvních fotkách ukázal jen v modré, ve které rozhodně nevypadal špatně. Ale divize japonské Toyoty jej chce obléknout do ještě nápadnějšího odstínu. Jen hledá vhodné jméno a poprosila fanoušky své facebookové stránky, aby jí ho pomohli vybrat. No, automobilky už si nenechají ujít ani sociální sítě, což je dobře. A navíc je tenhle přístup na rozdíl od reklamní masáže, kterou vyznávají na tomhle novém médiu jiní výrobci a importéři, celkem sympatický.

Lexus RC F se ještě nezačal prodávat. I v jedovaté oranžové barvičce bude ovšem k mání ještě letos. Zatím největší počet lajků získal název „Tangerine Flame“, tedy „mandarinkový plamen“. Autorkou je mladá slečna Chelsea Harrison, ženský cit je tady rozhodně znát. Ale upřímně, trefila se!

Aleš Dragoun
Diskuze (14)
Avatar - Dinar
6. 5. 2014 14:38
Re: Tangerine
Stačilo, abys napsal, že se ti lexus líbí a hotovo, na debatu o designu nemáš náboje, o tom zadna. >:-[] ;-)
Avatar - Choochoo
6. 5. 2014 14:26
Re: Tangerine
"hlavne z bocneho profilu je ta podoba s BMW dost zrejma ;-) "
Tady bych rekl ze ta podoba je zrejma snad s kazdym kupe ;-)
Ze to bude monstrum nepochybuji
Avatar - Choochoo
6. 5. 2014 14:22
Re: Tangerine
Yeti a kupe, kdes to sebral? Mluvil jsem o ovalnych krivkach karoserie a nasilne naroubovane ostre rezane masce Yetiho pri faceliftu. Takova hruza se jentak nevidi ;-)

Popravde si nejsem jistej, ktere kupe si myslel tim z profilu designove dokonalym ;-)
Problem u Lexusu je trochu divoka predni maska, ta to trochu mozna kazi, ale chtelo by to videt na vlastni oci. Predek BMW vypada lepe, ikdyz je to zase subjektivni. Nekomu se predek muze zrovna libit vice na Lexusu. Odbornik na design ses tady jenom ty, o tom zadna >:-[]
Avatar - 3_diamanty
6. 5. 2014 13:58
Re: Tangerine
hlavne z bocneho profilu je ta podoba s BMW dost zrejma ;-)

ale co si budeme hovorit ... podobnost je dnes uz vsade.... a pri pocte modelov a znaciek kolko ich je dnes vo svete na trhu to ani nie je nic nepochopitelne...

mne sa lexus paci.... RCF bude nazivo iste riadne monstrum :yes:
Avatar - Dinar
6. 5. 2014 13:57
Re: Tangerine
Chápu, že ve tvých očích to musí být dobré, protože z toho trčí samurajské meče, ale srovnáním s designově dokonalým kupé jsi tomu moc nepomohl. >:D
A yeti v debatě o designu kupé, to už je slabota i od kovaného "odborníka" tvého typu. :*)