Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus v Paříži 2008

Diskuze (0)
Lexus vystavuje mírně upravený model IS ve verzi pro rok 2009 a novou verzi vlajkové lodi LS 460 AWD s mezinápravovým diferenciálem Torsen, která se poprvé představila na srpnovém autosalonu v Moskvě.

Světovou premiéru v Paříži má třetí verze řady IS – otevřený IS 250C.

IS 250C

Lexus svojí aktuální novinkou útočí na pozice mezi prémiovými kabriolety střední třídy. Proti zavedeným soupeřům jako je BMW 3 Cabrio a Audi A4 Cabriolet se postaví nový IS 250C. Konstrukčně i designem vychází ze sedanu IS 250. Pod kapotou má stejný vidlicový šestiválec 2,5 litru (153 kW), převodovka je standardně šestistupňová automatická.

IS 250C má hliníkovou stahovací střechu. Ke stažení tří dílů, které ji tvoří, je potřeba jen 21 sekund. Lexus tak má v současnosti nejrychlejší otevírání tohoto typu střechy. Interiér je čtyřmístný a v otevřené konfiguraci chrání cestující na zadních sedadlech elegantně tvarované bezpečnostní oblouky za opěrkami hlavy. Dále se o bezpečnost bude starat řada bezpečnostních systémů jako VDIM s integrovaným stabilizačním systémem nebo systém Pre-Crash. Lexus očekává zisk pěti hvězd při čelním nárazu podle metodiky Euro NCAP.

Základní proporce jsou stejné jako u sedanu. Zadní převis je o 50 mm delší, přední dveře byly prodlouženy o 300 mm. Karoserie typu kupé-kabriolet mírně zhoršila součinitel aerodynamického odporu – z výborných 0,27 u sedanu na konečných 0,29.

Nejnovější přírůstek do řady IS se začne v Evropě prodávat příští rok v létě. V nabídce doplní klasický kabriolet SC430, který se vyrábí od roku 2001.

LF-Xh

Studie 4,8 m dlouhého SUV s prvky designového směru L-finesse je nazvaná LF-Xh. Tento koncept se představil už v dubnu na týdnu designu v italském Milánu, ale na pařížském autosalonu se poprvé ukazuje širokému okruhu veřejnosti. Pohonné ústrojí Lexus Hybrid Drive spojuje stejně jako v současném RX400h výkonný benzinový motor V6 a elektromotory. LF-Xh je předobrazem příští generace RX, která bude mít premiéru v roce 2009 nebo 2010.


Diskuze (0)