Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lithium Energy Japan postaví novou továrnu na výrobu baterií pro Mitsubishi i-MiEV

Dan Vořechovský
Diskuze (3)
Vzhledem k tomu, že Mitsubishi již několikrát navýšilo plán výroby svého elektromobilu i-MiEV, bylo nutné zvýšit také výrobní kapacity závodu, který Mitsubishi dodává bateriové články.

Společný podnik Lithium Energy Japan společností GS Yuasa, Mitsubishi Corporation a Mitsubishi Motors Corporation postaví ve městě Ritto novou továrnu, která by měla každý rok vyrobit 4,4 milionů bateriových článků pro elektromobil i-MiEV japonské automobilky Mitsubishi. Tento nový závod by měl být uveden do provozu v druhé polovině fiskálního roku 2012 a měl by být schopen každý rok dodávat články pro 50 tisíc vozidel i-MiEV. Po dokončení továrny vzroste celková výrobní kapacitu Lithium Energy Japan na šest milionů bateriových článků ročně.

Lithium Energy Japan aktuálně provozuje dvě výrobní linky ve své továrně v Kusatsu s maximální kapacitou 600 tisíc článků. Továrna nyní využívá celou kapacitu. Lithium Energy Japan se dále snaží rozšířit své výrobní kapacity investicemi do továrny GS Yuasa v Kjótu. Od prosince tohoto roku by se tak mělo v kjótském závodu vyrábět jeden milion bateriových článků ročně.

Lithium Energy Japan počítá i s dalším průběžným rozšiřováním, když cílovou metou je dostatečná výrobní kapacita pro dodávky baterií do 100 tisíc elektromobilů ročně.

Dan Vořechovský
Diskuze (3)
19. 4. 2010 09:24
Re: elektromobily
Este som zabudol dodat, ze dlhodobo to stat takto nenecha. Ked budu mat elektromobily vacsinu, nielenze stat zrusi prispevky na nakup, ale ich vysoko zdani, alebo nico podobne, pretoze elektrinu danit extra uz velmi nemoze, lebo sa pouziva nielen do aut. Vid 50% zdanenie benzinu. Pripadne budeme platit vysoku cestnu dan, nieco ako v UK...
19. 4. 2010 09:20
Re: elektromobily
U Priusu je predpisana vymena baterie po 100tm, ale su ludia, co nemenili 200t. Otazka je, aku maju este kapacitu. Nova stoji asi 2000$ (v USA) a 1km u kazdeho auta vychadza inak, ale radovo su to koruny/centy na 100km ! U jednej elektro motorky z autosalonu v Brne je to cca3kc/100, ked si dobe pamatam.
18. 4. 2010 15:42
elektromobily
neviete vazeni ako je to vlastne s ekonomikou prevadzky elektromobilov? kolko vlastne miniem penazi na 100 km jazdy? Bavme sa o aute velkosti auta typu i-MiEV - teda male auta.
A rad by som este vedel kolko taka bateria stoji a ako casto ju treba menit...
Vopred dik za info