Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Loeb míří do šampionátu WTCR, závodit bude s Golfy GTI TCR!

Stanislav Kolman
Diskuze (10)
Tým úspěšného závodníka Sébastiena Loeba se pozvolna připravuje na start nové sezony šampionátu WTCR. Naskočí do něj se sportovními Golfy GTI TCR.

Sébastien Loeb je sice svázán s francouzskou automobilkou Citroën, avšak jeho tým budou v nově vzniklém šampionátu FIA World Touring Car Cup (WTCR) reprezentovat vozy Golf GTI TCR. Sportovní Volkswageny disponují výkonem 257 kW a 420 N.m točivého momentu. Z klidu na stovku zrychlují 5,2 sekundy.

Ve srovnání s výrobním modelem je závoďák o 40 cm širší. Odlišností je robustní hliníkový spoiler vzadu, ale i další aerodynamické prvky, závodní sedačka či bezpečnostní palivová nádrž schválená přímo Mezinárodní automobilovou federací.

Barvy týmu francouzského závodníka budou v letošní sezoně hájit Robert Huff a Mehdi Bennani, oba mají s účinkováním v šampionátech cestovních vozů bohaté zkušenosti a získali řadu úspěchů.

„V posledních letech tým Sébastien Loeb Racing ukázal, jak moc znamená pro automobilové závody,“ uvedl Sven Smeets, šéf VW Motorsport. „Jsme potěšeni, že další úspěšný tým se dvěma absolutně špičkovými jezdci využije model Golf GTI TCR.“

Letošní sezona čítá podniky v devíti různých destinacích, sezona odstartuje počátkem dubna v Maroku a vyvrcholení se uskuteční 18. listopadu v Macau.

Stanislav Kolman
Diskuze (10)
6. 2. 2018 13:22
Re: Sebovi vůbec nerozumím,
Tuhle konkrétní výměnu názorů jsem nepovažoval za hádku. ;-)
Avatar - praděda7
6. 2. 2018 12:55
Re: Sebovi vůbec nerozumím,
Já se tady nehádám, já jen říkám jak to vidím díky svým dlouhodobým zkušenostem. Zkoušet jinde a zkoušet všude je velký rozdíl. Zkoušet všude je plýtvání časem a talentem. A to je velká škoda.
6. 2. 2018 11:39
Re: Sebovi vůbec nerozumím,
Pro tebe je WTCR jen další nesmysl, někoho může bavit. Klidně ať si zkusí všechno, na co má chuť. Je to jeho život, jeho volba.

Byl dlouho nejlepší, tak si to chce zkusit i jinde, to já chápu.
Avatar - praděda7
6. 2. 2018 11:28
Re: Sebovi vůbec nerozumím,
Asi Seba dost dlouho nesleduješ. Kde už všude byl a co všechno již zkoušel po tom co skončil v WRC...a zase cosi nového...zase další nesmysl...WTCR? ;-\ Řídit umí, to je fakt, to mu neberu...ale v hlavě by si měl udělat pořádek... :-!
6. 2. 2018 10:54
Re: Sebovi vůbec nerozumím,
Proč myslíš ? Jako že si pořídil závodní tým ? To mi nepřijde zase až tak úplně mimo. Možná lepší než po sobě pojmenovat parfém. A volantem kroutit pořád umí.