Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lorinser ve Frankfurtu 2009

Michal Fokt
Diskuze (0)
Německý tuner se rozhodl nalákat individualizace-chtivé majitele kompaktního SUV Mercedes-Benz GLK, jde ale čistě o stylingovou záležitost.

Lorinser Mercedes-Benz GLK 280

Lorinser pro svou nejnovější úpravu nejmenšího SUV od Mercedesu sáhl po provedení GLK 280, pokud ale budete chtít podobným způsobem zkrášlit nějakou jinou verzi „géelkáčka“, asi s tím dotyčný úpravce nebude mít problém. Musíte ale počítat s tím, že pod kapotou verze 280 pracuje zážehový šestiválec o objemu 3,0 litru s výkonem 170 kW (231 koní) a točivým momentem 300 Nm, jenž asi tak nutně tuning technického rázu nepotřebuje, zatímco u jiných variant už by stál za zvážení.

Nijak kvantitativně radikální modifikace ale nečekejte. Dopředu i dozadu se nastěhovaly nové nárazníky a mezi podběhy kol jsou namontovány masivnější prahy. Nedílnou součástí úpravy je potom lak karoserie v barvě ohnivého opálu, který má kontrastovat (a kontrastuje) s černými výplněmi nárazníků, střešními ližinami, lemy blatníků, zatmavenými zadními bočními okny a 22palcovými litými koly. Úpravu exteriéru doplňuje sportovní odpružení, snižující světlou výšku vozu. Na přání může být ještě namontován sportovní výfukový systém s čtveřicí koncovek, jenž zajistí zajímavější zvukový projev šestiválce.


Michal Fokt
Diskuze (0)