Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lotus přemýšlí nad budoucností. Zvažuje SUV i sedany a fanouškům slibuje sportovní DNA

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Lídr Lotusu se v rozhovoru pro Top Gear rozpovídal o budoucnosti značky. A připustil, že se v příštích letech nejspíš pustí do karosářských verzí, které zákazníci žádají.

Mezi automobilkami už se najde jen velmi málo odvážlivců, kteří by nenabízeli vůz kategorie SUV. Jedním z nich je značka Lotus, která se sportovně-užitkovému vozu dlouho bránila. Nakonec jej ale nabídne i ona, stejně jako třeba sedan. V rozhovoru pro Top Gear to prozradil šéf Phil Popham.

„Musíme být hbití, činit správná rozhodnutí a jednat tak, abychom byli na všechno připraveni,“ nechal se slyšet Popham. Lotus je malá společnost, která v posledních letech trpěla nedostatkem finančních prostředků, proto musí každý krok pečlivě zvážit. Šéf značky o automobilce s nadsázkou mluví jako o 70 let starém startupu.

Zachráncem značky se před časem stala čínská společnost Geely, která přinesla potřebné finance a vytvořila tak pro Lotus podmínky, ve kterých může více přemýšlet o budoucnosti.

Lotus zaručuje svým fanouškům, že ať už postaví jakékoliv auto, vždycky mu bude předáno sportovní DNA, které je pro auta této značky tak typické. Zní to trochu jako otřepané klišé a na hmatatelné výsledky si budeme muset ještě nějaký čas počkat. Letos v létě Lotus ukáže nové elektrické superauto, to ale příval novinek teprve odstartuje.

Automobilka totiž vážně rozmýšlí nad SUV a sedany. Prý žádný problém, pokud tato auta dostanou už zmiňované DNA. Sami jsme zvědavi, co přesně to znamená. A budeme moc rádi, když něco takového v příštích letech budeme moci řídit!

Stanislav Kolman
Diskuze (6)

Doporučujeme

Avatar - Barrichello
28. 4. 2019 08:29
Jinak
v pátek sem viděl Lotusy dva, před prodejnou v Počernicích stál strší Esprit a nová Evora
Avatar - Barrichello
28. 4. 2019 08:26
Re: tak zrovna
a boom kombíků. Mimo Evropu to nikdo nekupuje a už i v Evropě to opadává.
Avatar - CHerokee
27. 4. 2019 09:53
Re: tak zrovna
Vzpomeň jak dopadl boom MPV. ;-) není to ještě tak dávno.
Avatar - pradeda777
26. 4. 2019 22:50
Re: tak zrovna
Boom neskončí, protože baby SUV milují.... ;-)
Avatar - CHerokee
26. 4. 2019 21:13
Re: tak zrovna
Na druhé straně boom s vysokýma krabicema skončí...a spíše dříve než s Lotus rozmyslí.