Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lotus uzavřel spolupráci s Williamsem. Má vypomoci se vznikem elektrického hyperauta

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Lotus oznámil strategické technické partnerství s firmou Williams Advenced Engineering. Těžit bude hlavně zkušenosti okolo elektrických pohonů.

Britské zdroje nás již před časem informovali, že Lotus pracuje na elektrickém hyperautě. Mnoho podrobností zatím prozrazeno nebylo, ale nyní jsme se dozvěděli, že automobilka uzavřela spolupráci se společností Williams Advanced Engineering, která se již nějaký čas zaobírá vývojem elektrických pohonů a od roku 2014 své know-how aplikuje v seriálu Formule E.

Detaily o novém partnerství se dozvíme později. Jisté je ale to, že celý projekt hyperauta bude vznikat pod taktovkou Lotusu a Williams obstará právě elektrickou pohonnou jednotku.

„Naše partnerství s Williamsem je součástí strategie rozšiřování znalostí a schopností v rychle se měnícím automobilovém prostředí,“ vysvětlil Phil Popham, ředitel společnosti Lotus Cars. „Použití pokročilých pohonných jednotek nám dává zcela nové možnosti a řešení,“ pochvaluje si lídr značky a dodává, že nové partnerství spojí řadu inženýrských a technických talentů.

Připravovaný produkt bude vůbec prvním elektromobilem značky Lotus a zatím nese kódové označení Omega. Hovoří se o pohonu všech čtyř kol a minimálně dvou elektromotorech, což by v kombinaci s nízkou hmotností mohlo přinést zajímavé hodnoty akcelerace. Lotus se ale nesoustředí jen na sportovní výkony, ale i dojezdovou vzdálenost, která by se měla dostat přes 400 kilometrů na jedno nabití.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)

Doporučujeme