Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Loučící se Ford GT dostane zajímavou limitovanou edici

Diskuze (2)

Slavné momenty je důležité si připomínat. Toho se drží i Ford a proto dá končícímu modelu GT limitovanou edici odkazující na úspěch týmu Holman Moody v závodě 24h Le Mans v roce 1966.

Čtyřiatřicátý ročník vytrvalostního závodu 24h Le Mans v roce 1966 je díky nedávnému hollywoodskému zpracování jedním z nejznámějších, ne-li nejznámějším ročníkem v historii tohoto závodu. Ford tehdy vymazal konkurenci a po dominanci značky Ferrari, která měla v šedesátých letech hned šest triumfů za sebou, v roce 1966 značka s modrým oválem ve znaku kompletně obsadila stupně vítězů. Vítěznou posádkou se nakonec stali Bruce McLaren a Chris Amon před Kenem Milesem a Denny Hulmem. 

Video se připravuje ...

Tyto dvě posádky startovaly pod týmem Shelby American. Třetí posádka v cíli ve složení Ronnie Bucknum a Dick Hutcherson startovala pod týmem Holman Moody. Jako poctu v cíli třetímu modelu GT40 Mk. II se nyní Ford rozhodl dát limitovanou edicí v kompletním znění “Holman Moody Heritage Edition Ford GT”. Tato edice byla představena na autosalonu v New Yorku spolu s modelem z roku 1966 a nutno říct, že nové GT vypadá v této limitce opravdu skvěle.

Karoserie dostává pro tým typický zlatý lak v kombinaci s červenou ve stylu Holman Moody doplněný o číslovku s bílým podkladem. Limitované GT se může dále pochlubit dvacetipalcovými karbonovými koly, z nichž vykukují brzdy Brembo. Karbonem ostatně ve Fordu u této limitky určitě nešetřili. V exteriéru jej najdete ještě na krytu motoru, zadním difuzoru, zrcátcích, prazích a také předním splitteru. Neméně karbonu je aplikováno i v interiéru, a to v kombinaci se zlatým prošíváním ve stylu Holman Moody, kůží a Alcantaře na sedačkách, stropě nebo volantu.

Holman Moody GT je již devátou limitovanou edicí pro model GT z řady Heritage Edition GT. Limitovaná edice Holman Moody Heritage Edition bude k dispozici pouze zákazníkům, které si Ford sám vybere. Proto se zatím ani nedozvíme, kolik tato edice bude stát. Současné generaci Fordu GT zbývá už jen něco okolo posledních 200 kusů, než se jeho produkce po šesti letech uzavře. Poslední kusy by měly být zákazníkům dodány nejpozději na začátku příštího roku. 

Autor: Dominik Kovář

Diskuze (2)

Doporučujeme

12. 4. 2022 21:13
Ford novinky
Ford novinky naleznete na jednom miste: http://www.fordauto.sk/
Avatar - MS-sport
12. 4. 2022 09:03
Ano!!
Všechno to tam je a bude napořád! :-! :yes: