Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Luxusní divize Citroënu chystá nový crossover. DS 3 Crossback moc krásy nepobralo

David Bureš
Diskuze (17)
Patentové snímky naznačují podobu nejnovějšího díla značky DS. Chystaný luxusní crossover se však moc nepovedl.

Po osamostatnění se od mateřského Citroënu v roce 2014 se luxusní značce DS zatím tolik nedaří, evropské prodeje spíše stagnují, než že by nějak zázračně rostly. Firma to ale chce změnit, letos tak uvádí na evropský trh nové SUV DS 7 Crossback a pracuje i na menším bratrovi, DS 3 Crossback, které má nepřímo nahradit hatchback DS 3.

Připravovaná novinka se má podle dřívějších zpráv odhalit na podzimním autosalonu v Paříži, už nyní však tušíme, jak bude vypadat. Na internet totiž pronikly patentové snímky DS 3 Crossback, díky nimž máme dobrou představu o jeho designu. A jak z nákresů vyplývá, moc krásy vůz konkurující Audi Q2 nebo BMW X2 nepobere.

Přídi bude dominovat obří maska chladiče, která se v automobilovém světě stává stále častějším jevem, záď s úzkými koncovými světly pak připomíná třeba Kiu Sportage, zajímavostí jsou však výrazné koncovky výfuku, které už dnes na autech nebývají tolik vidět. Z boku pak zaujme žraločí ploutev u B sloupku, která je jasným odkazem na dnešní DS 3.

Patentové snímky nabízejí i pohled do interiéru, který bude v hojné míře využívat motiv diamantu. Středový tunel evokuje větší DS 7 Crossback, samozřejmostí dnešní doby je pak obrazovka multimediálního systému umístěná na vrchu středového panelu.

Více o novém DS 3 Crossback zatím nevíme. Očekávat se však dá nasazení nejnovějších verzí motorů z dílny PSA, tříválec 1.2 PureTech s filtrem pevných částic nebo turbodieselu 1.5 BlueHDi. K dispozici pak má být i elektrická verze. Některé informace hovoří dokonce o tom, že DS 3 Crossback bude výhradně elektromobilem, koncovky výfuku na patentových snímcích ale naznačují, že tomu tak nebude. DS každopádně do budoucna plánuje expanzi v oblasti elektrických aut a má se stát jejich propagátorem v rámci PSA.

Uvedení DS 3 Crossback na trh je plánováno na rok 2019.

David Bureš
Diskuze (17)
11. 7. 2018 11:06
Re: Citroen
Ano Citroenu by bylo skoda kdyz se na tu znacku koukas pres jejich historii plnou inovativinich technologii a fantastickyho designu, ale soucasny portfolio by si tu smrt zaslouzilo.

To vse odeslo nekdy v dobe XM & Xantie (Activu mam stale na seznamu nesplnenych prani). Vse ostatni potom pocinaje prvni C5kou uz byla jen cira zoufalost.

DS3 souhlas - to bylo prima. A jeste bylo vizualne povedene DS5, ale se zcela nesmyslnou cenovkou v porovnani s tim co bylo pod kapotou.

Soucasnou vlnu total generickych SUV nema smysl ani komentovat.
Avatar - Bubáq
10. 7. 2018 20:30
Re: Podle
Dělá to na mě dojem, že tu fotografii záměrně zúžil pan Bureš. Aby mohl článek nadepsat "..mnoho krásy nepobralo".
Divná publicistika.
10. 7. 2018 16:55
Re: Citroen
Citroënu by samozřejmě byla obrovská škoda, ale zcela zbytečnou pseudoprémiovou značku "DS" by určitě nikdo neoplakával (tedy snad kromě pár pošahaných Číňanů). A PSA by se určitě taky ulevilo! >:-[] Jediné DS, které kdy dávalo nějaký smysl, byla ta první DS3, ta ještě dnes vypadá k světu (tedy kromě toho dnes už velmi zastaralého interiéru). Vše ostatní od DS už bylojen balast a navoněná vata a tento prapodivný crossover to určitě nezmění... ;-\ :-O
10. 7. 2018 16:52
Re: A kterej
Až na to Ami souhlas. Pak by tam ještě dodal GS/GSA a AX :yes: Kdeže ale tyto časy jsou... :-(
Avatar - Blue Sun
10. 7. 2018 14:05
Re: Citroen
Taky bys mohl třeba zdechnout sám...