Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mahindra Bolero: Jestli se rozzlobíme, budeme zlí

David Bureš
Diskuze (2)
Indická obdoba Land Roveru Defender prošla faceliftem.

Nejprodávanější terénní vůz v Indii, Mahindra Bolero, se dočkal faceliftu. Modernizovaný automobil má ještě rozzlobenější výraz než kdy dříve. Svoji premiéru si tento offroad odbyl na právě probíhajícím Auto Expo 2012 v Novém Dillí.

Funkční design vozu byl upraven pomocí nové masky chladiče s vertikálními lamelami, jinak tvarované jsou také hlavní světlomety a přední nárazník.

Vnitřek je luxusnější než u předchozích variant Bolera. Nové jsou digitální přístroje i palubní deska, která ve vyšších stupních výbavy disponuje detaily ze dřeva. Sedadla mají být nyní pohodlnější, Mahindra upozorňuje na novou loketní opěrku v druhé řadě sedadel, což dokazuje, jak spartánské Bolero dosud bývalo.

Mahindra tvrdí, že je tento off-road poháněn novým dieselovým agregátem o objemu 2523 cm3, jeho výkon je však totožný s dosud dodávaným motorem. Jednotka tedy dosahuje výkonu 46 kW v 3200 min-1, točivý moment vrcholí hodnotou 195 Nm v pásmu 1400-2200 min-1.

Turbodiesel spolupracuje s pětistupňovou manuální převodovkou. V nejvyšší výbavě je možné motor vylepšit o mikrohybridní systém, Mahindra však nespecifikovala, jak funguje.

Bolero je dlouhé 4.107 mm, široké 1.745 a vysoké 1.880 mm, rozvor náprav činí 2.680 mm. Světlá výška je 180 mm.

Automobil bude v Indii nabízen ve třech stupních výbavy, jejich ceny zatím zveřejněny nebyly. Základní stupeň zahrnuje jen to nejnutnější, například klimatizaci, v tom nejvyšším nechybí centrální zamykání, elektricky ovládaná boční okna, zadní stěrač (!), bezklíčový vstup nebo informační systém. Na automobil je poskytována záruka na 12 měsíců.

Mahindra Bolero je jakousi indickou obdobou Land Roveru Defender nebo Mercedesu třídy G. Oblíbený je u policie, armády i mezi širokou veřejností, která oceňuje příznivou pořizovací cenu. Off-road s čistě funkčním designem se vyrábí už více než 10 let.

David Bureš
Diskuze (2)
Avatar - Hotwire
6. 1. 2012 14:16
Re: 46kw
tak tento je asi skor robeny na to aby viac vydrzal...alebo su len proste technologicky pozadu >:D
Avatar - gld
6. 1. 2012 10:56
46kw
Na tak enormný výkon treba dva a pol liter? :-| a turbo?!

Svojho času renault dokázal z hladkého dieslu 2.2 vytiahnuť cez 60 kw.