Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mahindra & Mahindra má zájem o automobilku Saab, opět...

Jan Mička
Diskuze (10)
Se Saabem je opět zle a zájem o něj projevili Indové. Po kolikáté už?

Ačkoliv to vypadalo, že je švédská automobilka Saab opět naživu, přišla rána v podobě pozastavení znovuspuštěné výroby modelu 9-3. Současný majitel automobily, společnost National Electric Vehicle Sweden, musel prý kvůli tomu propustit okolo stovky zaměstnanců, ačkoliv tvrdí, že opatření jsou pouze dočasná.

Na základě předchozích skutečností a několikátého postavení Saabu opět na nohy se však NEVS poohlíží po zadních vrátkách, která mohou zajistit Indové a prozatím nejmenovaná čínská společnost. Není to navíc poprvé, co má automobilka Mahindra & Mahindra o švédskou legendární značku zájem a to i po odkupu „trosek společnosti“ právě firmou NEVS.

Podle informací serveru Autoblog.com prý vidí Mahindra v Saabu velký potenciál a je docela dost možné, že z něj v budoucnu udělá svůj luxusní brand. V tuto chvíli se však stále jedná o spekulaci, ke které se žádná ze zapojených stran prozatím nevyjádřila.

Nutno však podotknout, že Indové a Číňané jsou jistým řešením v upevnění Saabu mezi elitu. Jen se podívejte, jaký vzestup zažilo Volvo po převzetí automobilkou Geely a co za automobily dnes produkuje „indický“ Jaguar Land Rover

Jan Mička
Diskuze (10)
19. 6. 2014 17:50
Re: Prosím...
ty vis o autech ale opravdu hodne malo >:D
19. 6. 2014 11:06
Re: Auto, které
A tipuješ špatně. Viz jeho nick, jezdí japonce.
Avatar - Barrichello
19. 6. 2014 10:05
Re: Prosím...
To by mě zajímalo, jaký technologie GM vykradl >:D >:D >:D Dobrej vtip
Avatar - Kamaya Painter
19. 6. 2014 09:59
Re: Auto, které
Ne vsichni jsou duchodci, kteri s obtizemi do sveho auta splhaji a dychavicne vystupuji.
K hodnoceni designu se vyjadrovat nebudu. Tipuji Vas na koncern.
Avatar - Ada je zase tady
19. 6. 2014 09:24
Auto, které
Auto, které tahá břicho po zemi, navíc s 15 let starým bramboroidním designem dnes už prostě neoslovuje. Doba patří hranatějším SUV. Ten, kdo by si dnes koupil nového Saaba, bude ve společnosti hodnocen přinejlepším jako podivín. :-!