Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mahindra Verito Electric: Indický Logan se dočká elektrické verze

David Bureš
Diskuze (0)
Automobilky zkoušejí různými způsoby nalákat zákazníky na elektřinu. Indická Mahindra & Mahindra to zkusí elektromobilem na bázi levného sedanu.

Indická automobilka Mahindra & Mahindra na domácím trhu nabízí sedan Verito, což je ve skutečnosti licenčně vyráběná Dacia Logan první generace. V plánech Mahindry nyní figuruje elektrická verze tohoto modelu.

Verito Electric má podle zpráv indické mutace časopisu Autocar použít elektromotor o výkonu 29 kW, dojezd vozu se má pohybovat okolo 100 kilometrů.

Dobití baterií na celou jejich kapacitu bude trvat asi šest hodin, rychlonabíječka však tuto dobu zkrátí na hodinu a kousek.

Verito Electric se má začít prodávat do roka, cena zatím zveřejněna nebyla.

Mahindra v současnosti vsází na elektromobily, vedle sedanu Verito Electric tato automobilka v blízké době plánuje ještě elektrické varianty malého pickupu Gio a dodávky Maxximo. Nedávno pak začala prodávat miniaturní, 3,28 metru dlouhý elektromobil e2o.

Verito se indickém trhu mimochodem prodává od roku 2007, na trh tak dorazil tři roky po Dacii Logan první generace. Automobil loni prošel modernizací, když dostal upravenou příď. Na indickém trhu jsou pro tento vůz k dispozici 1,4litrový benzinový motor (57 kW a 110 N.m) a 1,5litrový turbodiesel (50 kW a 160 N.m).

David Bureš
Diskuze (0)