Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Máme tu další "nové staré auto". Někdo prodává takřka nejetou Corvettu z roku 1980

Jan Zajíc
Diskuze (0)

O autech, která někdo krátce po koupi majitel uložil a pak jen opečovával, píšeme docela často. Tentokrát máme jednou takovou Corvettu.

Americký sporťák generace C3 z roku 1980 ve sportovní verzi L-82 totiž její majitel už jako novou schoval a jezdil s ní vždy jen několik kilometrů ročně. Na voze je to vidět, Vette opravdu vypadá, jako by před chvílí sjela z výrobní linky. A právě teď je na prodej.

Až na baterii je také všechno na autě původní, nechybí dokonce takové sympatické detaily jako servisní manuál či seznam příplatkové výbavy.

Zajímavostí je i netradiční tachometr. Když se podíváte důkladně, zjistíte, že ukazuje maximální rychlost 85 mil v hodině, tedy asi jen 137 km/h. Corvette samozřejmě jede rychleji, pohání ji ostatně osmiválec o výkonu 230 koní (spojený je s automatickou převodovkou), ale tahle cejchovaný tachometr tehdy vyžadovaly federální zákony.

Jestli se vám "nová stará Vette" líbí, k mání je za 32.500 dolarů, tedy zhruba 740 tisíc korun. Plus případné poplatky za převoz ze Států.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme