Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MAN v Plauen: Modifikační centrum

Ladislav Černý
Diskuze (0)
Po přesunutí výroby autobusů Neoplan do Ankary se v německém Plauen otevřela nová možnost. MAN ji využil ke zřízení speciálního střediska zaměřeného na individuální úpravy.

Mimořádné zakázky typu pro fotbalové kluby a další bude německý výrobce autobusů řešit v Bus Modification Center v Plavnu dvacet kilometrů severně od západočeského města Aš. Nové středisko zahájilo provoz na začátku května a soustřeďuje se na linkové a zájezdové autobusy značek MAN a Neoplan. Při plném provozu zde bude plnit speciální přání zákazníků přibližně 140 zaměstnanců.

„Díky novému Bus Modification Center v Plavnu jsme vytvořili předpoklady pro to, abychom v budoucnu mohli svým klientům nabízet kompletní řešení na klíč pod jednou střechou. Současně získalo naše středisko v Plavnu opět jasnou perspektivu budoucnosti v našem výrobním sdružení,“ uvedl Carsten Intra, člen představenstva odpovědný za produkci a logistiku ve společnosti MAN Truck & Bus.

Přestavba nově otevřeného střediska byla zahájena po zveřejnění rozhodnutí v červnu loňského roku o přesunutí výroby autobusů ze sídla Neoplan v Plavnu do Ankary.

Společnost MAN Truck & Bus splnila v rámci restrukturalizace své sociální závazky a zajistila tehdejším 420 zaměstnancům střediska perspektivu v koncernu Volkswagen.

Zřízení modifikačního centra není u MAN žádnou novinkou, protože pro nákladní vozidla již delší dobu existují střediska Truck Modification Center v německých městech Wittlich a Mnichov.

V Plavnu jde o první Bus Modification Center společnosti MAN Truck & Bus, které se po květnovém slavnostním otevření dokončuje do plně funkčního stavu. Příklady individualizace linkových a zájezdových autobusů MAN a Neoplan pro speciální zákazníky si můžete prohlédnout na fotografiích.

Ladislav Černý
Diskuze (0)