Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Manhart MH5 GTR je jednokusová specialitka vycházející z BMW M5 CS. Má 788 koní

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Známý německý úpravce Manhart představuje svou vizi vylepšeného BMW M5 CS. V plánu je jediný exemplář.

BMW M5 CS je limitovaná verze ostrého sedanu, která je také výkonnější, lehčí a dražší. I proto se zřejmě v Manhartu rozhodli, že postaví jediný kus vlastní varianty.

Specialitka se jmenuje MH5 GTR a na pohled zaujme především matně černou karoserií - tohle zbarvení má na svědomí fólie. Matně černou pak doplňují šedé polepy. Z tohoto důvodu Manhart odstranil bronzové detaily, které jsou pro M5 CS charakteristické. K černé a šedé by neladily.

Manhart také dodal vlastní kola, samozřejmě černá. Mají průměr 21 palců, vpředu obouvají pneumatiky o rozměru 275/30, vzadu 295/30. Za předními koly jsou nové podložky. Auto dostalo i nové pružiny.

Významnou změnu představuje zvýšení výkonu. Úpravce díky instalaci powerboxu MHtronik a karbonovému sání zvedl výkon z 635 na 788 koní, točivý moment narostl z 750 na 935 N.m. Upravený výfukový systém by se zase měl postarat o zajímavější zvukový doprovod.

Jaká bude další budoucnost jednokusového Manhartu MH5 GTR bohužel nevíme. Vůz možná vznikl pro konkrétního zákazníka, možná se zrodil jen jako "technické" cvičení a jako ukázka, co všechno Manhart dokáže. Možná bude na prodej, možná si ho úpravce nechá a využije ho k marketingovým účelům. Uvidíme.

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme