Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mansory láká na bodykit supersportu Maserati MC20

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Finální podoba je ještě v procesu, ale již teď se ví, že půjde o radikální designovou úpravu.

I přesto, že ještě není bodykit pro italský supersport z Modeny hotov, Mansory přidává rendery z přední i zadní části vozu. Díky dílům, které německý úpravce na Maserati MC20 přidá, se vzhledem přiblíží k závodnímu speciálu Project24, který mimo agresivnějšího vzhledu nabídne vyšší výkon 552 kW (750 k).

Video se připravuje ...

Bodykit bude obsahovat několik alternativ, z nichž si mohou zákazníci vybírat. Vpředu dostává MC20 masivní splitter, který navazuje na mřížku chladiče. Je vyroben z uhlíkových vláken, stejně jako ostatní prvky v přední části vozu, mezi které patří nasávací otvory v nárazníku, větrací otvory na blatnících a kapotě.

Karbonová stopa pokračuje i po bocích. Zde se nachází skutečně velký kus dílu překrývající boční prahy stejně jako u originální verze MC20. Navíc je zde aerodynamický prvek ve stylu krytu bočního sání přivádějící vzduch k motoru uloženému uprostřed. V karbonu jsou samozřejmě vyvedeny i kryty zpětných zrcátek.

Ani v zadní části se Mansory nedrží zkrátka. Dominantou je přidání obřího zadního křídla, které má svým tvarem symbolicky připomínat trojzubec. Zadní okno bylo nahrazeno krytem s otvory pro větrání motoru. To sice omezí viditelnost, ale Mansory k tomu nabídne jako alternativu zadní kameru. Zásadní změny v zadní části vozu zakončuje dvojitý difuzor s brzdovými světly ve stylu osvětlení z F1.

Prozatím není informace, že by Mansory jakkoliv zasahovalo do výkonu motoru. Pokud vše zůstane při starém, 3,0litrové twin-turbo V6 dosáhne výkonu 463 kW (630 k) a 730 Nm točivého momentu. Minimálně ale úpravce nabídne snížený podvozek až o 25mm proti sériové verzi.

Dle těchto renderů působí tuning od Mansory opět více než agresivně, ale dle našeho názoru určitě ne nevkusně. Čisté a uhlazené linie italského supersportu jsou sice pryč, ale možná tato úprava přitáhne k automobilce s trojzubcem ve znaku několik nových zákazníků, kteří prahnou po ostřejším vzhledu.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme