Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati dál poodhaluje nový kabriolet, M20 Cielo odhalí již brzy

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Otevřená verze sportovního kupé MC20 ponese jméno Cielo, což je italský výraz pro nebe.

Maserati se pochlubilo oficiálním názvem pro nové supersportovní kupé s motorem uprostřed a stahovací střechou, které bude představeno již pětadvacátého května. Oficiální název zní MC20 Cielo, přičemž slovo Cielo je italským výrazem pro nebe.

Cielo představuje jiný koncept výkonu a multisenzorického zážitku z jízdy. Jakmile je střecha otevřená, nové možnosti jsou na dosah,“ uvádí automobilka v popisu videa zveřejněného na YouTube.

Model Cielo bude vyráběn na stejné produkční lince závodu Viale Ciro Menotti, kde se vyrábí také kupé MC20. Jak už jsme zmínili, vůz bude veřejnosti představen 25. května, datum zahájení produkce ale zatím neznáme.

Video se připravuje ...

Podobu připravovaného kabrioletu, nebo spíš roadsteru, nicméně automobilka prezentovala již v prosinci loňského roku. Sporťák přitom tehdy zakrývala maskovací fólie a stahovací střecha byla na svém místě.

Podle snímků je pravděpodobné, že vůz dostane pevnou stahovací střechu s designem dvou oblouků, která by mohla být uložena v místech, kde je u klasického kupé průhledný kryt motoru V6 Nettuno.

Třílitrový šestiválec, přeplňovaný dojicí turbodmychadel, by měl podobně jako v případě kupé nabízet nejvyšší výkon 463 kW a 730 Nm točivého momentu. Motor přitom pracuje s dvojicí svíček a jeho konstrukce se inspirovala u motorů F1. Vůz přitom posílá výkon na zadní kola přes dvouspojkovou osmistupňovou převodovku.

Dodejme, že při představení modelu MC20 automobilka potvrdila, že kromě kupé a kabrioletu představí také čistě elektrickou verzi. Ta by podle některých spekulací rovněž mohla být představena ještě v tomto roce. Bližší informace však zatím nemáme.

Ondřej Mára
Diskuze (0)

Doporučujeme