Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati MC20 Cabrio na prvních fotkách. Nabídka se dále rozšíří i v budoucnu

David Bureš
Diskuze (0)

Už při premiéře supersportu MC20 značka Maserati avizovala, že kupé časem doplní také otevřená verze. Nyní už se MC20 Cabrio konečně rýsuje.

Maserati loňskou premiérou supersportu MC20 zahajovalo svoji renesanci, v následujících letech hodlá obměnit svoji modelovou paletu a přijít s novými modely, aby navýšilo svoje prodeje. Pandemie koronaviru a aktuální nedostatek výrobních komponentů sice plány pozdrželo, nikoliv však zrušilo. Nyní je třeba na obzoru předem avizované Maserati MC20 Cabrio.

Otevřená verze supersportu s motorem uprostřed se již představuje na prvních snímcích. Automobil na zveřejněných fotografiích je podle automobilky jeden z raných prototypů chystané otevřené MC20. Maserati přitom zdůrazňuje neobvyklou kamufláž, která zahaluje přesné tvary auta. Využívá totiž motivů nebe a mraků, právě s odkazem na otevřenou karoserii připravované novinky.

Ze zveřejněných snímků i navzdory kamufláži vyplývá, že MC20 Cabrio bude otevřené superauto ve stylu konkurenčního Ferrari F8 Spider. Podle všeho totiž rovněž použije pevné skládací střešní panely a ne plátěnou stahovací střechu jako třeba jiný konkurent, Lamborghini Huracán Spyder.

Bližší informace o novince Maserati zatím nezveřejnilo, dá se však předpokládat, že MC20 Cabrio použije stejnou pohonnou jednotku jako kupé. To by konkrétně znamenalo nasazení dvěma turbodmychadly přeplňovaného vidlicového šestiválce o objemu tři litry, naladěného na 463 kW a 730 N.m. Motor pohání zadní kola a je spárován s osmistupňovou dvouspojkovou převodovkou.

Maserati nicméně opět potvrdilo, že časem dorazí také čistě elektrický derivát MC20. Ten patrně bude rovněž nabídnut také v otevřené formě.

Příchod Maserati MC20 Cabrio byl původně plánován už na letošní rok, i kvůli přetrvávající pandemii koronaviru a s tím souvisejícím nedostatkem výrobních dílů se však auta nakonec podle všeho dočkáme až v průběhu roku 2022.

Automobilka s Neptunovým trojzubcem ve znaku přitom pro nadcházející měsíce připravuje vícero novinek. V roce 2022 se nakonec konečně představí nové SUV Grecale, o chlup menší bratr Levante, s technikou Alfy Romeo Stelvio. Pro příští rok je avizována také nová generace kupé GranTurismo, která zřejmě jako první bude debutovat s elektrickým pohonem. Nabídne však i spalovací motor.

David Bureš
Diskuze (0)