Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Clarkson měl při testování Maserati MC20 vtipný problém. Z auta neuměl vylézt

Jan Zajíc
Diskuze (17)

Jeremy Clarkson se nedávno dostal k novému Maserati MC20. A přestože se mu italský supersport líbil, bez výhrad a problémů se test neobešel.

Ve svém pravidelném sloupku pro Sunday Times Magazine Jeremy přiznal, že ho potrápily motýlí dveře, tedy dopředu vyklápěné křídlové dveře. Slavný britský moderátor dokonce kvůli nim zůstal v kabině na jistou dobu uvězněn. A nebyl sám.

Stalo se to poté, co Clarkson s přítelkyní Lisou vyrazil v Maserati MC20 na večeři. Když ale zaparkoval u restaurace, ani jeden z nich nedokázal uvnitř najít madla nebo kliky či cokoli, co by jim umožnilo dveře otevřít. Údajně až po pěti minutách hledání s rozsvícenou baterkou na mobilním telefonu Jeremy objevil tlačítko, které mu umožnilo dveře odklopit. "Byli bychom v háji, kdybychom měli nehodu a zajeli do jezera," komentovala prý událost Lisa.

Vysvobozením z vozu ale příběh nekončí. Když Clarkson vystupoval, všiml si, že se auto, stojící v mírném kopci, rozjelo. Zjistil, že auto není zajištěné a že automatická převodovka je "na neutrál", nikoli v parkovacím režimu, a ať ale dělal, co dělal, "P" se mu najít nepodařilo. Vůz navíc odmítal zhasnout světla. Vydával prý také zvláštní zvuky.

"Po hodině nadávání a uvažování nahlas, zda by nebylo jednodušší zůstat doma a udělat si suflé z mravenčích srdcí, jsem zavolal kolegovi, který mi řekl, že režim P se aktivuje dvojitým vypnutím motoru. Pak prý zhasnou i světla," popisuje Clarkson ve svém sloupku.

"Tak jsem tlačítkem vypnul motor a pak to samé tlačítko zmáčkl ještě jednou. A auto nastartovalo. Zavolal jsem tedy kolegovi znovu. Tentokrát mi poradil, že při druhém stisku tlačítka nesmím mít nohu na brzdě. A měl pravdu, takže jsme nakonec ještě stihli poslední objednávky," dodává.

Až na tuhle epizodu se slavnému Angličanovi Maserati MC20 líbilo, přestože měl výhrady k "uskákanému podvozku", k brzdám, které prý vyžadují hodně síly, a převodovce, která reaguje, jako by se "právě probudila z hlubokého spánku".

Clarkson však ocenil, že Maserati působí kultivovaněji než jeho konkurenti, je údajně civilizovanější, tišší a celkově lépe použitelné.

Jan Zajíc
Diskuze (17)

Doporučujeme

Avatar - Ji/Ri
11. 3. 2022 23:56
Zkušenosti
... v něčem úplně nesouhlasím. Podvozek je tvrdší, ale určitě ne uskákaný. Hodně záleží na zahřátí pneu... tak to na mě působilo aspoň. Motor uvnitř celkem surově uřvaný. Jinak přesné, brzdy míň ostré než u konkurence, ale dobře dávkované a špičkově fungující. Otevírání dveří znám z jiných, ale hledat to tak dlouho - ono ten čudlík tě vysloveně trkne. Interiér útulný, moderní... auto skvělé, ale jen 6 válec, což u této kategorie by chtělo více. Tragédie byla ovšem zvuk výfuků... Novitec už je umí, ale celkově - motor a laufy jsou asi nejvíc tečka na kráse tohoto jinak nádherného Itala.
11. 3. 2022 17:40
Re: Tak mu treba
Tak to mi ťa je fakt ľúto. Posudzovať ľudí podľa profesie a mediálnej popularity môže len blbec.
11. 3. 2022 16:06
Re: Tak mu treba
No, ja soudim z toho, ze o tobe jsem nikdy neslysel, o nem uz nekdy jo. A mam dojem, ze jeho tym zamestnava a zivi vic lidi, nez ty. A zatimco on svoji roli komedianta dle tebe nezvladnul, ty to dneska davas levou zadni. 🤣 A ty minusovy palce ti dnwska taky jedou. 🤣
11. 3. 2022 14:11
Re: Tak mu treba
Fakt je, ze se někdy ve snaze odlišit vymýšlejí různé kktiny. Spinačka vlevo apod:)
11. 3. 2022 13:36
Re: Tak mu treba
Jeremy mi je ukradnutý, zaujal ma blblec, ktorý sa nevedel dostať z auta. ;-)