Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati Grecale vyrazilo do ulic, veřejnosti se představí v březnu

Ondřej Mára
Diskuze (10)

Nové SUV italské automobilky mělo být představeno již v loňském roce, nakonec se ale setkáme až v březnu.

Automobilka Maserati slibovala představení nového SUV Grecale již na jaro loňského roku, jenže to nevyšlo. Novým termínem měl být konec roku 2021, jenže ani ten nakonec nevyšel. Automobilka tak nakonec premiéru posunula na rok 2022, nicméně bez bližších detailů.

V mezidobí nicméně stihla alespoň představit parametry mild-hybridní motorizace, která má pod kapotou 300 koní, nebo snímky z testování v mrazivém Laponsku, kde si auto muselo poradit s náročnými podmínkami a dokázat spolehlivost i komfort za všech okolností.

Video se připravuje ...

Nyní ale automobilka zveřejnila nové snímky, na kterých vidíme SUV Grecale v centru města. Auto stále zahajuje fólie, nicméně už toho neskrývá tolik. Na boku vozu je pak nápis „Ciao. Jsem Maserati Grecale. Nemohu vám říct více.“

V tiskové zprávě nicméně automobilka uvedla, že všechny chybějící informace budou zodpovězeny již 22. března. Právě v tento den tak očekáváme dlouho odkládanou premiéru, kdy budou zveřejněny informace o technice, výbavě a kompletní nabídce motorizací.

Připomeňme, že model Grecale bude sdílet technický základ s Alfou Romeo Stelvio, se kterou bude sjíždět ze stejné výrobní linky. Maserati, které se ale nově staví na vrchol hierarchie společnosti Stellantis, ale nabídne vlastní motory a zřejmě i další techniku. Navíc se spekuluje také o čistě elektrické verzi.

V nabídce značky doplní Grecale obdobně velký model Levante, novinka by však měla být více zaměřená na praktičnost i sportovnost, zatímco Levante by mělo mít spíše statut GT vhodného na zdolávání delších cest.

Ondřej Mára
Diskuze (10)

Doporučujeme

16. 2. 2022 22:01
Re: Je známo…
Pardon… 3.0
16. 2. 2022 13:59
Re: ...
Auto ještě nevyjelo. Nikdo ho pořádně neviděl ale ty už víš že je vše špatně. Neuvěřitelný. . . . .
16. 2. 2022 13:56
Re: ...
Vůbec nechápu tu negativitu
16. 2. 2022 13:56
Re: Je známo…
Nettuno je 3.0 V6
16. 2. 2022 13:55
Re: Design z roku 2016
Možná na to jak bude jezdit?