Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Maserati zahájilo testování SUV modelu Levante

Michal Fokt
Diskuze (5)
Na silnice vyjely první muly sedanu Ghibli, sloužící k vývoji sportovně-užitkového modelu Levante. Hotovo by mělo být už přibližně za rok.

Na silnicích byly vyfoceny velmi podivné exempláře sedanu Maserati Ghibli. Kamuflovaný sedan má výrazně větší světlost, balónové pneumatiky nástavce blatníků a zvýšenou střechu, to vše zabalené do maskovací fólie. Je to jasné - už jezdí první muly s technikou připravovaného luxusního SUV Levante.

Maserati sice před třemi lety neschválilo výrobu konceptu Kubang a vývoj sportovně-užitkového modelu se pozdržel, Italové s ním ale i nadále počítají a jak vidno, minimálně co se týče šasi, základ už mají hotový a nyní probíhají první testy. Právě tomuto stádiu vývoje totiž odpovídá testování muly s modifikovanou karoserií Ghibli, které předchází finálním testům maskovaných prototypů s produkční karoserií.

Levante se má stát přímým konkurentem Porsche Cayenne a jako takové nebude sdílet techniku s Jeepem, jak se původně spekulovalo, tedy až na "neviditelné" drobnosti, jako jsou třeba elektronické systémy pohonu všech kol, popřípadě další know-how amerických kolegů z vývoje aut do terénu, jakkoli je asi Levante se systémem Q4, odvozeným od Ghibli, potřebovat nebude.

Autocar, jenž snímky muly přinesl, prorokuje Maserati Levante použití přeplňovaných třílitrových šestiválců, benzinové twin turbo s výkonem kolem 300 kW doplní 200kW turbodiesel a vrcholem nabídky se stane zážehový motor V8 3,8 l s výkonem kolem 390 kW (530 k). Prodej vozu by měl začít ještě před koncem příštího roku.

Michal Fokt
Diskuze (5)
30. 8. 2014 13:27
Mrzí mě,
že Alfa nedokázala dotáhnout do série krásné SUV Kamal:
[odkaz]
[odkaz]
Takové auto jí mohlo solidně nakopnout prodeje - dnes má defakto jen jedno auto - Giuliettu. Mito je škaredé a 4c drahé. A to je žalostně málo...
Ale třeba se blýská na lepší časy a postaví SUV na základu Levante, které se italům zase tak moc nepovedlo - zezadu nějak moc připomíná Q7 a celkově má dost divné proporce.
Avatar - Petrolhead_CZ
30. 8. 2014 02:10
Re: Když už jsme u testovacích mul maserati
Skvělá zpráva, ale sem to ani nemusíš psát - místní pitomci sem hned přílitnou a vysvětlí ti, že to určitě Giulia není, Marchionne jen kecá, Alfa je mrtvá a podobné kecy...
Avatar - EauRouge
29. 8. 2014 15:34
Když už jsme u testovacích mul maserati
Na autocaru byly před pár dny fotky taktéž muly ve formě Ghibli, ale s normálním nízkým podvozkem. Psali tam, že by snad mělo jít o nástupce Alfy 159. Že by Marcione konečně přešel od slibů k činům? Snad je to pravda.

[odkaz]
29. 8. 2014 11:59
Re: google
To není Levante, ale to je příprava nového Papamobilu... ;-)
29. 8. 2014 11:28
google
to je pro redaktora tak slozite pustit Google a nejake ty fotky onoho maskovaneho Maserati najit a prilozit k clanku?

[odkaz]