Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda 3 je na cestě z Hirošimy do Frankfurtu, Auto.cz je u toho

David Bureš
Diskuze (14)
Mazda v rámci prezentace nové generace modelu 3 jede s tímto autem z Japonska do Německa. Redaktor Auto.cz absolvuje etapu z Vladivostoku do Blagověščensku.

Již minulý týden jsme vás informovali o tom, že Mazda chce dojet s novou generací modelu 3 z japonské továrny Hofu nedaleko Hirošimy až do Frankfurtu nad Mohanem, kam dorazí v den zahájení zdejšího autosalonu. Automobily už na cestu dlouhou 15.000 km vyrazily a právě se nacházejí v Rusku.

Redaktor Auto.cz se jako jediný novinář z České republiky této výpravy účastní. Čeká na něj třídenní etapa z Vladivostoku do Blagověščensku, která je dlouhá 1.400 kilometrů. Plánujeme pro vás on-line reportáž přímo z cesty, otazník však visí nad zdejšími technickými možnostmi. Dojmy a zážitky z cesty vám však nějakým způsobem určitě nabídneme. Pro začátek tu máme první fotografie auta z Vladivostoku a ze zahájení cesty v Japonsku.

Průběh výpravy můžete sledovat také na webu MazdaRoute3.eu, kde budou postupně přibývat fotografie a videa z cesty.

Pod kapotou exemplářů, které se cesty účastní, pracuje zážehový čtyřválec 2.0 Skyactiv-G. Nová generace trojky je dostupná se dvěma výkonovými verzemi této jednotky s 88 kW a 121 kW. Dále je k dispozici 1.5 Skyactiv-G/74 kW a turbodiesel 2.2 Skyactiv-D se 110 kW.

Vozy značky Mazda absolvují takto extrémní cestu již potřetí. V roce 1977 jeli z Japonska do Frankfurtu němečtí reportéři s dvojicí hatchbacků Mazda 323. V roce 1990 pak bývalý Sovětský svaz přejely čtyři exempláře Mazdy 626.

David Bureš
Diskuze (14)
Avatar - twistedTSD
3. 8. 2013 11:18
Re: Mapa
:-O :-) :yes:
3. 8. 2013 10:39
Já Mazdě fandím
Designově i motoricky příjemné, fandím Mazdě s trojkou, šestkou a vlastně i s CX-5 :-)
Avatar - .StenLi.
3. 8. 2013 10:09
Re: Prelomená už z výroby!
to je vuuuul.
Avatar - Uživatel_5340709
3. 8. 2013 09:09
Dobrovolně na sibiř
Jo, jo, užijte si to, z z Vladivostoku do Blagověščensku to bude něco jako z Münchenu do Wiesebadenu. :yes: :-)
3. 8. 2013 09:02
Dnešní doba designu Mazdy nepřeje,
takže ztrácí originalitu a sportovnost. Bok je ztvárněný podobně jako u Seatu Ibiza (2 nenavazující vlny): [odkaz]
Celkovým "pomačkaným" stylem evokuje i vlnobití Hyundai. Proporce jsou až moc masivní, hlavně ten ohromný tupý předek s "přeseknutou" kapotou. Jasně, ochrana chodců. Dřív mazdy vypadaly skvěle a přitom byl jejich design čistý, sportovní a přísně klínovitý. Detaily jako třeba do kufru integrované křídlo 626 HB už asi nikdo nepřekoná. Mrkačka 323 nebo Xedos 6 byly taky nezapomenutelné kousky - výrazný vzhled zcela podřízený klínovitosti profilu a tím pádem špičkové aerodynamice. Xedos 6 vypadá futuristicky ještě dnes. Ale nová trojka? Nevidím jediný důvod, proč bych si měl tuhle samoúčenou "velkotlamku" kupovat.