Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda Koeru: Koncept crossoveru pro Frankfurt

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
Letošní frankfurtský autosalon se stane místem premiéry konceptu crossoveru Mazda Koeru. Vůz má ukázat rozvoj designového směru Kodo a je předobrazem možného nového modelu značky.

Na šestašedesátém autosalonu ve Frankfurtu Mazda představí mimo jiné i koncept nového crossoveru, který chce odvážně vtrhnout do této rozvíjející se třídy vozů. Vůz se má jmenovat Koeru, což v japonštině znamená „přesahovat“ či „překonat“.

Vzhled automobilu má vycházet z mírně jinak interpretovaného designového směru Kodo – Duše v pohybu. Jediné, co k vozu dále máme, je nákres, na kterém je vidět ostře řezaná zkosená příď a dynamické tvary vozu. Pod kapotou se pak má nacházet plná sestava technologií Skyactiv, díky kterým má vůz kombinovat výkony, úspornost a bezpečnost se zábavnými jízdními vlastnostmi.

Na stánku Mazdy pak nebudou chybět ani další vozy, namátkově třeba nová roadster MX-5 ND, a to včetně různého příslušenství. Očekávejte i zbytek modelové řady. Více o modelu Koeru se máme dozvědět patnáctého září.

Ondřej Chamilla
Diskuze (1)
7. 8. 2015 11:59
Mazda jede
Jsem na nový koncept moc zvědavý. Možná by se z toho mohl vylíhnout nástupce pro Mazdu 5. Mazdě fandím, nejde s proudem pidimotůrků :yes: :-)