Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mazda v Evropě roste v řádech desítek procent

Michal Fokt
Diskuze (186)
Nové, vizuálně atraktivní modely přinesly vloni Mazdě ne evropském trhu obrovský úspěch a postaraly se o nárůst prodejů o téměř 20 procent.

Mazda nám chytla druhý dech. Poté, co byla ztrátová automobilka Fordem víceméně ponechána svému osudu, se Japonci zaměřili na design a finančně dostupnou techniku a už v roce 2013 se dostavily první výsledky, když se Mazda vrátila do černých čísel. Letos v tomto trendu pokračuje a na evropském trhu patří k nejrychleji rostoucím výrobcům.

Moc nechybělo a Mazda v roce 2014 dosáhla dvacetiprocentního růstu, nakonec se musela spokojit se zlepšením o 19 %, což znamená 175.028 prodaných vozů a trží podíl 1,3 %. Blízko nárůstu o pětinu přitom byla Mazda už v roce 2013, takže množství vozů Mazda se na evropských silnicích výrazně zvyšuje.

Prodejním šlágrem bylo vloni kompaktní SUV CX-5, kterého se prodalo téměř 58 tisíc kusů, na trzích v Portugalsku, Polsku a Španělsku se meziročně zájem zvýšil o 79, 77 a 71 %, dařilo se ovšem i na velkých trzích, jako je Německo (17 %) a Velká Británie (21 %). Druhé místo v popularitě hirošimské značky zaujímá Mazda 3, která šla meziročně nahoru o 82 % na téměř 50 tisíc vozů.

Mazda má navíc všechny důvody k optimizmu i v roce 2015, protože bude zahájen prodej hned tří nových modelů - nové generace malé Mazdy 2 a roadsteru MX-5, ale zejména zbrusu nového malého SUV CX-3. kromě toho se v prodeji objeví také faceliftované verze typů CX-5 a Mazda 6.

Michal Fokt
Diskuze (186)
Avatar - PepaJ
22. 1. 2015 12:25
Re: Zaslouženě
Zjistis to jednoduse dle sveho VIN..to jest vyrobeno kdy..ta hridel se tam davala do X d..a pokud tvuj vuz spada do doby predtim nez tento material vymenily za ten tvrdsi...trval bych diky mnozstvi poskozeni...u jinych vozu po celem svete ...na okamzite vymene.. za tu jinou tvrdsi!
21. 1. 2015 15:37
Parada
Vsetko na vybornu:
- ponuka modelov: 2, 3, 6, cx3, cx5
- infotainment: Mazda Connect
- kvalitne interiery po vzore mazdy 3
- oblubeny dizajn KODO
- znizovanie hmotnosti
- spolahlivost
- postupne vylepsovanie negativ ako odhlucnenia, antikoroznej ochrany
- moderni bezp. asistenti
- Skyactiv I funguje, SKYACTIV II benzinove motory do troch rokov!!!

Skutocny narast predaja este len zacne od roku 2018 a spustenia Skyactiv II benzinov, asi by som mal kupit akcie mazdy...

Co dodat, ked nieco kardinalne nedobabru, na najblizsich 10 rokov maju vystarane
Avatar - Guttalax
20. 1. 2015 20:01
Re: Snad jí růst vydrží
:yes:
20. 1. 2015 15:29
Re: Snad jí růst vydrží
To víš, že zkoušel a je to fakt dobrý. Ještě tam chybí asistent pro udržování bezpečné vzdálenosti za vozidlem jedoucím před tebou, kterého bych uvítal namísto Hill holdru a nic nechybí. Jinak musím říct, že jsem naprosto spokojenej. Kdyby jsi měl zájem můžeme si občas předat nějaký ty zajímavosti a postřehy na Toyota foru. Tahle Corolla je nová a moc lidí ji ještě nemá. Nějaká ta rada co a jak se vždycky hodí.
Avatar - Guttalax
19. 1. 2015 17:02
Re: Snad jí růst vydrží
Mě přišla na 390 tis.. S tím paketem je tam max. výbava.Už jsi zkoušel parkovacího asistenta? Super věc. :yes: