Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Megagalerie šílených limuzín: Prohlédněte si natažené Lamborghini či Škodu 105

David Bureš
Diskuze (27)
Především v USA umějí natáhnout prakticky jakékoliv vozidlo. I proto nejen tam vznikají opravdu roztodivné limuzíny.

Limuzíny jsou definovány jako vozidla s odděleným prostorem pro řidiče a pro posádku. Obvykle se jedná o sedany s nataženým rozvorem, není to ale podmínkou. V minulosti totiž vznikly limuzíny, jejichž základem byla všechna možná vozidla. V přiložené galerii si prohlédněte ty nejzajímavější.

Limuzíny jsou oblíbené především v USA a Velké Británii, kde funguje množství karosáren stavějících takové vozy. Nejtypičtější limuzínou je patrně ta na základech Lincolnu Town Car, oblíbeným základem je též Hummer H2. V USA ale v minulosti vznikla i limuzína sestavená z dílů letounu Boeing 727.

To Češi se ukázali jako vlastenci a postavili limuzínu ze Škody 100 nebo Škody 105. Tu první jsme v minulosti dokonce otestovali, druhou si můžete půjčit třeba na svatbu.

Stále oblíbenější jsou limuzíny s technikou SUV. Na těchto základech již vznikly prodloužené Porsche Cayenne nebo Audi Q7. Oblíbeným základem jsou též supersporty, mediálně proslavené je třeba prodloužené Ferrari 360 Modena. Naopak natažené Lamborghini Aventador je zatím zřejmě nerealizovaným projektem.

Vůbec nejdelší limuzínou je pak podle Guinnessovy knihy rekordů kreace jistého Jaye Ohrberga z Kalifornie. Jedná se o onu bílou limuzínu s heliportem na zádi, která je 30,5 metru dlouhá a používá 26 kol.

David Bureš
Diskuze (27)
Avatar - Pekelná Micinka
7. 11. 2015 03:21
Fiat 500 Moltilungo
Musím přiznat, že ten Fiátek 500 by mohl být docela pěkný, kdyby se tomu věnovala dostatečná péče, byť je to logický nesmysl natahovat auto, které bylo od základu zamýšleno jako malé a je tedy i úzké. Ale narozdíl od toho ostatního to nepůsobí tak přehnaně dlouhé. VW Bus by taky ušel, kdyby měl vzadu dvě nápravy a byl o něco kratší.
Re: Oznaceni fotek
Zaujímavé, že sme sa tak zhodne pozastavili nad chýbajúcimi popismi fotiek, ktoré na ACZ (ak nejestvuje nejaká výnimka, na ktorú si nespomínam) doteraz vôbec neboli. Hm?
Avatar - Barry Lyndon
6. 11. 2015 14:21
Re: Pevnost limuzín
jj, atmosféra interiéru s tím popelníkem na ubrusu je boží >:D
Avatar - Bubáq
6. 11. 2015 11:49
Úplně zbytečný článek o stupiditě
(Tímto příspěvkem chci přispět ke kultivaci serveru ACZ :-) )
6. 11. 2015 10:48
Re: Oznaceni fotek
To si právě nejsem jistý, kolegové mi hlásili, že s tím byl nějaký problém... Takže možná jste to tam na začátku opravdu neviděl.
Martin