Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG E 63 S Final Edition: Třída E se loučí s V8

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Mercedes si pro současnou generaci třídy E (W213) chystá speciální edici, která bude zároveň rozlučkou s osmiválcovými motory. Ty v nové generaci třídy E (W214) již neuvidíme.

Nová generace třídy E se nezadržitelně blíží. V příštím roce doplní již obměněné generace u třídy C a S. Stejně jako nový Mercedes-AMG C 63, tak i Mercedes-AMG E 63 S v nové generaci W214 bude čekat downsizing. Potvrzuje to i nyní představená edice pro současnou generaci AMG E63, která je labutí písní pro vidlicové osmiválce ve třídě E. 

Video se připravuje ...

Nový Mercedes-AMG E63 S Final Edition ovšem není pouze o motoru. Vůz se  totiž pokusí zaujmout také výrazným vzhledem s matnou barvou laku, leskle černými doplňky, karbonovým paket, logy AMG a 20" kovanými koly.

Karbon se objeví také v interiéru, kde zdobí zejména středový tunel a částečně i palubní desku. Kromě toho kabina nabídne sportovní sedadla AMG Performance Seat Package, čalouněná v barvách grey pearl / AMG Nappa kůží s kontrastním prošíváním žlutou nití.

Exteriér by měl mít matnou barvou laku, karbonový paket, fólie s logy AMG a dvacetipalcová hliníková kola. Karbon se objeví také v interiéru v podobě dekoru společně s koženými sedačkami se žlutým prošitím. Více informací bohužel neuniklo, nicméně již teď se nemůžeme této limitky dočkat. Oficiální představení ze strany Mercedesu zatím není oznámeno, vzhledem ke končícímu životnímu cyklu generace W213 bychom se však měli dočkat ještě v tomto roce.

V kabině každého vozu se navíc objeví i plaketka AMG Final Edition s číslem konkrétního vozu. Final Edition je totiž limitovanou edicí a vznikne v počtu 999 kusů. Cenu bohužel neznáme, pravděpodobně však bude nepatrně vyšší než u klasického AMG S 63 S.

Navzdory vyšší cenovce se však o nové AMG E 63 S Final Edition očekává poměrně vysoký zájem. Poslední generace třídy E s vidlicovým osmiválcem by se totiž mohla stát zajímavou investiční příležitostí.

Dominik Kovář
Diskuze (0)

Doporučujeme