Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG GT se představí 9. září

Michal Fokt
Diskuze (0)
Už za necelé dva týdny Mercedes představí svůj nový sporťák AMG GT. Zatím se podívejte na nejnovější video z jeho vývoje.

Automobilka Mercedes-Benz si dává na medializaci svého nového sportovního vozu AMG GT hodně záležet, postupné odhalování je mnohem zdlouhavější, než v případě SLS AMG, které si určitě dopřávalo ze všech sportovních vozů s trojcípou hvězdou ve znaku největší "předehry".

Už známe podobu interiéru, podrobnosti o motoru V8, siluetu karoserie i to, jak mu to sluší v zelené. Nyní Mercedes oznámil, že virtuální světová premiéra proběhne už 9. září, tedy téměř měsíc před výstavním debutem v Paříži. Tuto informaci doprovází nový videoteaser, jenž dokumentuje některé fáze testování a přidává k nim zajímavé informace.

Prototypy s motory o výkonu 462 k (340 kW) a 510 koní (375 kW) jezdily po silnicích patnácti zemí světa 32 měsíců, při teplotách od -30 do 50 stupňů Celsia a za volanty se vystřídalo 50 zkušebních jezdců. Mercedes na ně také spotřeboval skoro 3000 metrů čtverečních maskovací fólie. Konkurencí pro AMG GT se mají stát auta jako Porsche 911 nebo Jaguar F-Type.


Michal Fokt
Diskuze (0)