Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-AMG láká na Project One dalším teaserem. Co nového o superautě víme?

Stanislav Kolman
Diskuze (3)

Stuttgartská automobilka své superauto s technologiemi F1 premiérově ukáže na autosalonu ve Frankfurtu. Už před slavnostním debutem ale známě několik zajímavých podrobností.

Tovární tým Mercedes v posledních letech dominuje šampionátu Formule 1 mezi jezdci i konstruktéry a není divu, že se automobilka rozhodla své prvotřídní technologie přetavit i na běžné vozovky.

Výsledkem je superauto Project One s hybridním pohonným ústrojím monopostu F1. Maximální rychlost prý přešplhá hranici 350 km/h a obstará ji systémový výkon přes 1.000 koňských sil. Připomeňme, že hlavní jednotkou je 1,6litrový šestiválec. Oproti formulovému ústrojí se však liší jinou klikovou hřídelí či upravenými válci. Dohromady v supersportu kooperuje motorů pět.

Výroba Projectu One odstartuje v závěru příštího roku a speciálních kousků vznikne 275, každý den jeden. Mercedes přislíbil kombinaci závodního ducha s využitím hybridní technologie F1 v běžném životě.

Stříbrné šípy již dříve potvrdily premiéru ve Frankfurtu nad Mohanem. My tam samozřejmě nebudeme chybět, takže vám o novince přineseme bezprostřední první dojmy. Připomeňme, že pro veřejnost se brány autosalonu otevírají 14. září a to na deset dní.

Stanislav Kolman
Diskuze (3)
Avatar - speedfred
2. 9. 2017 09:02
Re: To se moc divím Mercedesu,
>:D >:D :yes:
Avatar - KLAS
2. 9. 2017 00:07
Re: To se moc divím Mercedesu,
>:D