Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz a doplňky pro těžká nákladní vozidla

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
Mercedes-Benz má pro své užitkové vozy připravenu širokou paletu originálního příslušenství. Vybrané prvky představuje prostřednictvím zástupců modelových řad Actros a Zetros.

Mercedes-Benz v rámci mezinárodního veletrhu stavební i těžařské techniky a nákladních vozidel BAUMA 2016, pořádaného ve dnech od 11. do 17. dubna letošního roku v Mnichově, představil návštěvníkům vedle svých těžkých nákladních automobilů i originální příslušenství, které má pro ně připraveno.

S ohledem na stavební a těžařskou techniku, na níž je veletrh zaměřen prezentuje Mercedes-Benz především příslušenství, které je ideální pro střední a těžká nákladní vozidla, pohybující se v tomto prostředí.

Pro demonstraci těchto doplňků byl použit těžký tahač Mercedes-Benz Actros SLT, který již sám o sobě umí přitáhnout dostatečnou pozornost svým vzhledem i výkony.

Kabina tohoto tahače se pyšní chromovanými lištami na žaluziích masky chladiče a především rampou z nerezové oceli umístěnou nad čelním sklem, na níž je usazena čtveřice výkonných přídavných světlometů. Tato světelná rampa je k dispozici v různých variantách pro všechny kabiny Atego, Arocs, Actros a rovněž Zetros.

K dalším úpravám exteriéru tahače patří výstražná světla nad světelnou rampou vzduchové klaksony umístěné na střeše. Okna ve dveří pak mohou doplňovat větrolamy, které chrání posádku před nepříjemným prouděním vzduchu při stažených oknech a přispívají ke snížení hlučnosti.

Mezi praktické doplňky přímo z nabídky originálního příslušenství Mercedes-Benz pak patří i couvací kamera, kterou mohou být vybaveny všechny modelové řady nákladních automobilů značky a to včetně vozidel Zetros. Tato kamera je mimo jiné vybavena i integrovaným ohřevem, zabraňujícím v zimních měsících vznikání námrazy na objektivu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (1)
23. 5. 2016 15:50
Kde koupit náhradní díly
Tady mají parádní díly na všechny možné nákladní vozy [odkaz] Nakupuju tam už poměrně dlouho a zatím si nemůžu stěžovat. :-)