Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz: AMG styling pro nová kupé třídy CL

Ondřej Láník
Diskuze (9)
Ještě než příjdou na trh nová kupé CL 63 AMG, nabídne Mercedes-Benz alespoň tovární optický tuning. V rámci sportovního paketu AMG dostanete aerodynamickou sadu nových dílů karoserie a devatenáctipalcová kola se dvěma různými rozměry pneu vpředu a vzadu.

Ještě než příjdou na trh nová kupé CL 63 AMG, nabídne Mercedes-Benz alespoň tovární optický tuning. V rámci sportovního paketu AMG dostanete aerodynamickou sadu nových dílů karoserie a devatenáctipalcová kola se dvěma různými rozměry pneu vpředu a vzadu. Sadu lze kombinovat s oběma nabízenými modely CL 500 i CL 600.

Přepracovaný nárazník s integrovanými spojlery a nově tvarovanými vstupními otvory a chromovanými kulatými obroučkami mlhovek odlehčuje rozměrnému vozu alespoň opticky několik kilogramů. Po stranách jsou nově tvarované prahy. Barokně tvarovaná záď dostala nový zadní nárazník lakovaný v barvě vozu s tmavým plastovým dílem naznačujícím tvary difuzoru. Chybět nemohou dvě mohutné koncovky výfuku.

Devatenáctipalcová pětipaprsková kola různé šíře vpředu a vzadu jsou obuta do pneumatik 255/40 resp. 275/40 (vzadu) a vyplňují tak dokonale prostor vymezený blatníky.

Objednávky na novou sadu i kola lze již podávat, ale na trh se dostanou nejdříve v září. Cena na německém trhu (včetně DPH 16 %) činí 5.336 Euro za aerodynamickou sadu a selektivně jsou oceněna kola, prodávaná za 3.132 Euro resp. 1.972 Euro pro model CL 500 resp. CL 600.

Ondřej Láník
Diskuze (9)