Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz B Electric Drive: Elektrické béčko jde do prodeje, stojí 1.020.000 Kč

David Bureš
Diskuze (1)
Třída B dostala další motor. Stuttgartské MPV už umí spalovat benzin, naftu a stlačený zemní plyn, nově jezdí i na elektřinu.

Automobilky nadále rozšiřují nabídku modelů s elektrickým pohonem. Mercedes-Benz začíná tento týden prodávat třídu B ve verzi Electric Drive. Na českém trhu tento elektromobil stojí 1.020.000 Kč, je tak nejdražší nabízenou variantou třídy B. První exempláře auta se u dealerů objeví ještě před koncem roku.

B Electric Drive je poháněno asynchronním elektrickým motorem o výkonu 132 kW a točivém momentu 340 N.m. Podobně jako jiné elektromobily je i ten stuttgartský poměrně hbitý, z 0-100 km/h zrychlí za pouhých 7,9 sekundy. Maximální rychlost je elektronicky omezena na 160 km/h.

Lithium-iontové baterie o kapacitě 28 kWh jsou uloženy pod podlahou. Udávaný dojezd auta činí 200 kilometrů. Za 22.506 korun je ale možné si připlatit za takzvaný balíček Range Plus, který díky lepšímu dobíjení baterií zvyšuje dojezd vozu asi o 30 kilometrů. Součástí paketu je rovněž vyhřívané čelní sklo a zatmavená boční skla.

Dojezd dokáže zvýšit také příplatkový rekuperační brzdový systém fungující na bázi radaru, který stojí 10.503 Kč. Ten pomocí radaru upravuje úroveň rekuperace brzdné energie podle potřeby, řidič si navíc může sám úroveň rekuperace nastavit ve čtyřech stupních.

B Electric Drive je standardně dodáván s litými 16palcovými koly, dvouzónovou automatickou klimatizací, elektrickým ovládáním bočních skel, rádiem se šesti reproduktory, palubním počítačem nebo sedmi airbagy.

Podobně jako jiné modely luxusních značek je i pro B Electric Drive nabízena bohatá příplatková výbava. Hodit se může akustické varování chodců v nízkých rychlostech za 3.001 korun nebo tempomat za 7.502 Kč. Dokoupit je možné třeba i aktivní parkovací asistent (+20.255,-), bi-xenonové světlomety (+25.357,-) nebo navigaci Garmin (+15.004,-). K dispozici jsou také sady stylových doplňků Urban, Exclusive nebo Style.

David Bureš
Diskuze (1)
5. 11. 2014 08:08
KONEČNĚ POŘÁDNÝ EVROPSKÝ ELEKTROFÁRO
jj
po halucinogenním brambo i3 přichází hvězda:

Mercedes-Benz B-Class Electric Drive [odkaz] ;-)

která není mimozemsko-londýnskýho původu, ale racionální němec za mega celkem gut
>:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[] >:-[]