Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz C 63 AMG Edition 507: Radikální řez

Jakub Kraus
Diskuze (3)
Mercedes-Benz představil speciální edici C 63 AMG, proč má ale v názvu číslo 507?

V posledních letech s tím, jak automobilky přicházejí stále s novými modely, mizí dělení na třídy. Stejné to začíná být i se sportovními modely a právě teď přichází další příklad od Mercedes-Benzu. Jako by nestačilo, že céčko existuje ve verzi 63 AMG, již rok je k dispozici i C 63 AMG Black Series. Aby nebyl výběr moc jednoduchý, tak se mezi tyto dvě varianty postaví typ C 63 AMG Edition 507.

Nová verze je vytvořená pro zákazníky, kterým se zdá výkon standardního AMG moc nízký („jenom“ 331 kW) a bodykit verze Black zase moc nápadný. Tím se dostáváme k jádru úpravy, kterou je lépe naladěný motor. Technikům od AMG se povedlo, díky kovaným pístům, novým ojnicím, a přemapované řídící jednotce, přidat 56 plnokrevníků, což ve výsledku dává… těch 507 koní, tedy 373 kW při 6800 min-1. Maximální hodnota točivého momentu je 610 N.m při 5200 min-1. Tyto hodnoty, spolu se sedmistupňovou převodovkou AMG Speedshift MCT, zajišťují zrychlení z 0 na stovku za 4,2 sekundy a maximální rychlost 280 km/h.

Pro zajištění zastavovacích schopností hodných tohoto motoru má pět set sedmička zvětšený průměr brzdových kotoučů na 360 milimetrů a vpředu šesti a vzadu čtyřpístkové třmeny lakované červeně. Ty se skrývají za kovanými devatenáctipalcovými disky dostupnými ve dvou odstínech, matně černé, nebo titanově šedé. Odlišný vzhled exteriéru doplňuje kapota s větracími otvory, AMG pruhy na bocích a leskle černá maska chladiče, kryty zrcátek a spoiler na víku kufru.

V interiéru je změn méně a zaujmou pouze sportovní sedadla potažená kůží Dynamica s kontrastním stehováním a volant potažený alcantarou s vyznačenou dvanáctkou. Některé další doplňky jsou pokryté černým klavírovým lakem.

Světová premiéra Edice 507 se bude konat v březnu na ženevském autosalonu a dobrá zpráva pro tatínky - k dispozici má být ve všech třech karosářských verzích. Co se týče pořizovací ceny, tak ta ještě zveřejněna nebyla, ale dle pozice modelu ji lze očekávat v okolí 2,3 milionu korun.

Jakub Kraus
Diskuze (3)
3. 2. 2013 14:25
nádhera
Jo kása preciznost spolehlivost kvalita ale cena je veliká to bych musel mít hodně dobrou práci abych si ho mohl dovolit.
2. 2. 2013 21:57
MB
Německá kvalita??? Ano MERCEDES BENZ. :-)))
2. 2. 2013 15:11
bomba
Tak to se merglům povedlo, moc se mi to líbí...no, škoda, že na něj nikdy mít nebudu. Ale je vidět, že mergl ví, co je dobrá guma. Všechny céčka sjíždí z továrny na japonské Yokohama Advan Sport V103 MO. Sám je mám na octavii, pravda ve 205/55 R16, ale nikdy jsem lepší gumu nejezdil. Japonci to mají opravdu zmáknuté, hlavně tu adaptabilní směs. :yes: