Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz C Coupé: První fotografie

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Rok 2011 bude u Mercedesu bohatý na novinky. Začalo to modernizací třídy C v Detroitu, pokračování se čeká v Ženevě.

Vedle již zveřejněných novinek - nového sedanu CLS, roadsteru SLK a modernizované třídy C - letos uvidíme i nové kupé třídy C, novou generaci SUV ML a také nástupce velkoobjemových modelových řad A a B.

To nejbližší nové je však právě kupé třídy C. Dvoudveřový model nahrazuje krátké pseudo-kupé CLC, vycházející ještě z minulé generace a navazuje na řadu CLK. Současně půjde o přímého konkurenta Audi A5 a kupé BMW řady 3.

Nový model má být příbuzným sedanů třídy C, podobně jako třída E Coupé. Vozidlo se dvěma dveřmi ale bude mít menší rozměry.

Příď již nese rysy modernizované třídy C, podobně jako interiér.

Záď je přímým derivátem konce karoserie sedanu. Naopak silueta je klasická – céčko bude kupé se vším všudy. Střecha začíná klesat už u B-sloupku a tvoří výrazný oblouk, končící daleko za osou zadní nápravy.

Počítá se s modernizovanými nebo zbrusu novými čtyřválcovými a šestiválcovými motory. Samozřejmostí bude bohatá nabídka turbodieselů, včetně nového šestiválce C 350 CDI (265 k). Zážehovou alternativou k němu bude C 350 CGI. Už teď je jistý příchod špičkových verzí AMG s přeplňovanými osmiválci pod kapotou.

Na silnice se má nové kupé dostat příští rok v létě, výstavní premiéra by se měla uskutečnit na březnovém autosalonu v Ženevě. První snímky, které najdete ve fotogalerii pod článkem, zveřejnil před časem Auto Bild.

Modernizovaný Mercedes-Benz C: Fotografie z Detroitu

Ondřej Láník
Diskuze (3)
23. 1. 2011 19:23
žádný turbo V8
Toto kupé nebude mít ani V8 6,2 jako má sedan C klasse. Místo toho dostane nový V8 5,5 bez turba s výkonem kolem 310 Kw.
Avatar - twistedTSD
23. 1. 2011 12:35
yes
moc pěkný :yes:
23. 1. 2011 10:57
Woow
brcko toto! A pritom jediny rozdil oproti Cecku jsou odebrane zadni dvere, no stejne to auto vypada hoodne drave a sportovne, parada. Takovy maly sportak, povedene