Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz CLA Edition 1: Exkluzivní výbava pro první sezónu

Jakub Kraus
Diskuze (9)
Nové modely Mercedesu již tradičně mívají Edition 1 jako rozjezd prodejů. A CLA na tom není jinak.

Mercedes oznámil příchod Edice jedna pro čtyřdveřové kupé CLA, která bude dostupná po dobu následujících dvanácti měsíců. Edici 1 je možné objednat s jakýmkoli motorem z nabídky a jejím hlavním poznávacím znamením je exklusivní interiér NEON ART. Pod tímto slovním spojením se skrývají sedadla čalouněná kombinací kůže a mikrovlákna DINAMICA s kontrastním prošíváním ve žluté barvě.

Další úpravy interiéru zasahují volant se zploštělou spodní částí potažený kůží Nappa, stejně je na tom i hlavice řadicí páky. A kožený potah dostala i palubní deska, zde však „pouze“ v syntetické podobě se značkou ARCTICO. Pro zvýraznění sportovního nádechu je dále stropní panel vyveden v černé barvě, prahy dostaly hliníkové lišty a pedály jsou z nerezu. To vše bude k dispozici řidiči, co však náhodný kolemjdoucí?

Naštěstí ani na něj se nezapomnělo a projíždějící CLA Edice 1 ho uchvátí AMG paketem a osmnáctipalcovými koly stejné značky v černé barvě a s leštěnými ráfky. Z vnějšku ještě bude vidět vrtané přední kotouče, difuzor v zadním nárazníku a lišty lemující boční okna v lesklé černé úpravě. Karoserie může být vyvedena v decentních barvách od černé po bílou.

A kolik si Mercedes za Edici 1 pro CLA účtuje? 165.000 Kč, což je opět rozumná nabídka za tu porci výbavy navíc.

Jakub Kraus
Diskuze (9)
Avatar - CHerokee
10. 2. 2013 16:39
Re: ten predny previs
Ok, sorry. Po designové stránce se tohle auto opravdu povedlo. Sice mohlo být aspoň 4Matic, ale i s tím velmi slušným dieselem 220 CDI to bude parádní auto na denní užívání.
Avatar - Pekelná Micinka
10. 2. 2013 15:07
Re: ten predny previs
To množný číslo si vyprošuju. ;-) >:D
Avatar - CHerokee
10. 2. 2013 13:26
Re: ten predny previs
Myslím, že hledáte mouchy tam, kde nejsou. Já mám rád sedany a mnoho současných hezčích neznám...
Avatar - 3_diamanty
10. 2. 2013 13:04
Re: ten predny previs
nejde len o previs samotny .... ide a jo to ze su predne kolesa nalepene na prednych dverach a kabine..... nevyzera to dobre... pozri si vzdialenost prednych kolies v mercedese C od prednych dveri a porovnaj si to s CLA....
Avatar - Pekelná Micinka
10. 2. 2013 12:42
Re: ten predny previs
Ten přední převis je naprosto vpořádku. A pokud je na fotkách ok, tak v reálu bude ještě kratší.