Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake: Stylové kombi potvrzeno, přijede v roce 2015 (+video)

David Bureš
Diskuze (20)
Rodina kompaktních Mercedesů s pohonem předních kol se rozšíří. Jejím pátým členem bude kombi.

Mercedes-Benz již dříve avizoval, že rodina modelů s platformou MFA bude mít pět členů. Čtyři jsou již na trhu, o pátém se spekulovalo. Největší šance se dávalo kombi, jehož příchod nyní Mercedes oficiálně potvrdil.

Nový model se skutečně bude jmenovat CLA Shooting Brake po vzoru většího CLS Shooting Brake. Stylové kompaktní kombi dorazí na trh v první polovině roku 2015.

Automobil se bude vyrábět v maďarské továrně Kecskemét. V tomto závodě se již vyrábí MPV třídy B a sedan CLA, z nějž bude nové kombi vycházet.

Nabídka motorů pro nové kombi bude sdílena se sedanem CLA. Počítat tak můžeme s nabídkou přeplňovaných čtyřválců. Z těch benzinových to bude šestnáctistovka a dvoulitr, ze vznětových osmnáctistovka a 2,2litr. Jak bývá u Mercedesu zvykem, těšit se jistě můžeme i na verzi od AMG. Ta by měla dostat zážehový dvoulitr s výkonem 265 kW.

Zatímco dnešní generace rodiny kompaktních Mercedesů bude čítat pět členů, v té následující by se nabídka modelů měla rozšířit. Hovoří se například o výrobě malého roadsteru nebo kupé. První vůz nové generace Mercedesů nižší střední třídy přijede v roce 2018.

Mercedes-Benz CLA Shooting Brake je pouze jedním z prostředků, kterým chce stuttgartská automobilka zaplnit neobsazená místa v nabídce. V následujících letech počítejme se sportovně střiženým SUV MLC ve stylu BMW X6 či dvěma prodlouženými variantami třídy S (nazvanými Maybach a Pullman). Nezapomeňme ani na sporťák AMG GT, který nahradí dnešní SLS AMG.

David Bureš
Diskuze (20)
Avatar - jimmbo205
30. 7. 2014 15:58
Re: Obchod versus značka
tomu čejenu se ani nedivím... Spousta lidí co kupuje takový auta peníze neřeší.. Velký SUV stojí podobný prachy, takže proč si kupovat BMW když můžeš mít Porsche...
8. 7. 2014 17:15
Re: Mercedes CLA nepovažuju za Mercedes
si zabil >:D
Avatar - xjara
8. 7. 2014 15:23
Re: Mercedes CLA nepovažuju za Mercedes
Prvni generaci octavii rezly pate dvere. Byl by to duvod nekoupit si novou octavii? Zkazilo to image znacky?
8. 7. 2014 14:09
Re: Mercedes CLA nepovažuju za Mercedes
Ty jsi komik >:D >:D :yes:
8. 7. 2014 14:08
Takhle funguje...
...značka s hvězdou ve znaku: Nejprve HB, pak stylovka, pak kombajs (jasně, taky stylovej)... Proste ne výkřik do tmy, ale ucelená modelová řada, která útočí na peněženky potenciálních kupců ze všech stran a seká to jak na běžícím páse.
Sice BYCH si CLA nekoupil, ale za ten přístup (se škraloupem nakoupeného motoru) :yes: