Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Concept A: Nová třída A v Praze

Diskuze (11)
Mercedes představil v Praze novou generaci třídy A. Zatím pochopitelně jen jako designovou studii.

Třetí generace Mercedesu třídy A se představila zatím jen jako koncept. Výstavní premiéru měla v dubnu na autosalonu v Šanghaji, teď v listopadu se studie zastavila i v Praze. Návštěvníci prodejny na Chodově se tak měli možnost seznámit s tím, co Mercedes chystá pro příští rok.

Novinka si zachová tří- a pětidveřovou karoserii, přejde však na konvenční konstrukci karoserie s obvyklou výškou. Díky tomu bude mít blíže ke konkurentům jako BMW řady 1 nebo Audi A3, které v roce 2012 čeká také generační obměna.

Technika bude do značné míry společná s třídou B, která přináší nové motory, novou konstrukci podvozku i novou dvouspojkovou převodovku. Poslední neznámou tak zůstává design, který koncept naznačuje jen v celkových proporcích. Většina detailů se téměř jistě ještě změní.

Kromě třídveřového a pětidveřového hatchbacku se rodina postupně rozroste o další členy. Vedle MPV třídy B to má být nový kompaktní sedan a kompaktní SUV.

Druhou novinkou, které se na Chodově premiérově předvedla, je nerychlejší provedení kupé třídy C – model C 63 AMG Black Series.



Diskuze (11)
12. 2. 2012 20:11
design
design absolutně dokonalej, doufám že to nebudou moc vylepšovat na poslední chvíli jako u řady prototypů (jinejch značek). tohle snad přiláká i nový zákazníky a odstraní předsudky, že MB je pro dědky... člověku přeci nemusí být 70, aby už dospěl k tomu, co je nejlepší, ne?
9. 11. 2011 16:02
Tak jsem dneska jel kolem a neodolal se na pár minut stavit.
..a musím říct že je to opravdu luxus! Ta maska je fakt nádherná a asi jsem se zamiloval do růžovýho podsvícení >:D >:D
9. 11. 2011 08:05
Re: C63
Mas pravdu, to nie je black series. Je to "iba" C 63, black series sa zacne predavat myslim ze az v januari 2012 ;-)
9. 11. 2011 07:25
Re: nevím..
Tak to kazdopadne, ja se ale jeste napred musim dopracovat k tomu Mercedesu >:D
Avatar - boost.
8. 11. 2011 19:39
C63
Teda to černé Céčko mi jako verze Black Series nepřijde :-|