Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Mercedes-Benz Concept Ocean Drive

Miroslav Kudělka
Diskuze (30)
Další hvězdou autosalonu v Detroitu je ohlášená studie Mercedesu Concept Ocean Drive. Tento luxusní čtyřdveřový kabriolet je volnou studií na téma luxusu pod otevřeným nebem.

Další hvězdou autosalonu v Detroitu je ohlášená studie Mercedesu Concept Ocean Drive. Tento luxusní čtyřdveřový kabriolet je volnou studií na téma luxusu pod otevřeným nebem.

Mercedes.Benz Concept Ocean Drive vznikl jako designérská studie bez jakýchkoli plánů na výrobu a tak nemusela být navrhována s přihlédnutím k jejím požadavkům. Designéři měli zcela volnou ruku ve ztvárnění velkého luxusního kabrioletu, dnes již zapomenuté čtyřdveřové koncepce. Jako základ jim posloužil velký sedan S600. Záměrem bylo prozkoumat názory zákazníků na možné cesty vývoje vzhledu vozů M-B.

Eleganci velkého vozu podtrhuje rozměrná maska chladiče, na niž navazují světlomety tvořené diodami LED. Mohutnou hmotu spodní části vozu odlehčuje decentní dvoubarevné lakování v různých odstínech šedé metalízy. Splývavá záď se jednoznačně hlásí k nejvyšší kategorii vozů. V kontrastu s tím je navržena horní část, kde zcela chybí sloupek B i rámečky oken a dokonce i při natažené elektricky ovládané střeše tato část působí nečekaně subtilně. Do interiéru je použito vybraných materiálů jako je prvotřídní kůže, javorové dřevo na velké panely či plasty působící prostorový dojem. Sedadla jsou vybavena tzv. Vzduchovým šátkem, což je systém dodávající teplý vzduch ke krku cestujících, kteří si tak mohou dopřát jízdu se staženou střechou i v chladnějších dnech bez obav o své zdraví. O jejich bezpečnost se pak stará nejen brzdový asistent v kombinaci s radarem hlídajícím odstup mezi vozy, ale také systém předběžné ochrany pracující s bezpečnostními pásy.

Miroslav Kudělka
Diskuze (30)
Avatar - MeSiL
22. 12. 2006 13:32
Světla
No řekněte, nejsou tato super moderní diodová světla taková "nějaká"? Na zádi beru, ale ve předu to z auta dělá stroj a ne auto s duší... viz. foto např.:[odkaz] To auto má duši a to je na něm krásně! Tohle nic moc... Jiné světla a kola...to vymetu jednu díru na silnici a praske jeden paprsek... ale jsou krásná :-) :yes:
Avatar - Ricardo
21. 12. 2006 23:35
Bravo
BRAVO, bravo, bravo!!! Taková auta má dělat Mercedes. Je to klenot a prostě musí jít do výroby! Je nádherný :yes:
Avatar - 125S
21. 12. 2006 21:03
Re: Ruzna liga
Třeba CL600 stojí skoro 5 mega... ;-)
Avatar - Dinar
21. 12. 2006 12:19
Re: ach jaj..
>:D >:D jo, jo, to musel vymýšlet nějakej trouba, do kufru určitě nevejde kočárek a balík plenek. Sturlo, jsi trulo, zbytečné to auto je možná z tvého pohledu, stačí si připustit, že můžou být na světě lidé, kterým něco podobného přesně zaplní místo v garáži... tedy jedné z jejich garáží. Ale souhlasím s kýčovitostí LCD v opěrkách, to tam opravdu nepatří, nejspíš úlitba Detroitu. ;-)
21. 12. 2006 11:25
Re: Tajenka
Presne tak, predni cast je ve srovnani se zadkem slaba. Mozna si je toho vedom i potencialni vyrobce, kdyz vetsina fotek ukazuje prave zad. Nejhorsi je ten gril, pro odlehceni jeho olbrimich rozmeru by to chtelo zesilit jednotlive pricky grilu a na naraznik nejaky opticky protipol (mlhovky? otvory chlazeni kotoucu?)...